Δευτέρα, Απρίλιος 29, 2024
Follow Us
ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ: Πάμε δυνατά για τον Δήμο!! Πάμε δυνατά για το Κοινό Καλό!!

Μέρες τώρα σκέφτομαι τι καταστροφή έχει υποστεί αυτός ο τόπος!

Δεν μιλάω για το δήμο μας, όχι ακόμα τουλάχιστον!
Μιλάω για τις καταστροφές που ακούμε και βλέπουμε όλοι μας,
μια με την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πυρκαγιά όλων των εποχών στον Έβρο και μια με τις πλημμύρες της χιλιετίας στη Θεσσαλία.
Προσπαθεί να το χωρέσει το μυαλό μου! Από την Καρδίτσα μέχρι τη Λάρισα και τον Βόλο, το ένα τέταρτο, σχεδόν το 25% της αγροτικής παραγωγής της χώρας καταστράφηκε για μια πενταετία τουλάχιστον.

 

Το καταλαβαίνετε;

Χάσαμε δύο εκατομμύρια στρέμματα από τις φωτιές και τις πλημμύρες μέσα σε ένα μήνα. Δύο από τα 132!

Στην ψυχή μου αυτή τη στιγμή βαραίνουν οι άνθρωποι, οι συμπατριώτες μας στον Παλαμά και στα άλλα χωριά που δεν έχουν που να μείνουν, που δεν ξέρουν πως θα ζήσουν! Έχουν μπροστά τους Γολγοθά!

 

Έχω ήδη ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την έμπρακτη συμπαράσταση του δήμου Νάουσας προς τους πληγέντες.


Στο μυαλό μου όμως έχω πρώτα απ’ όλα εμάς εδώ, τον τόπο μας το Δήμο μας. Είμαστε έτοιμοι; Έχουμε τη δύναμη, την οργάνωση, την ετοιμότητα να αντιμετωπίσουμε τέτοιες κρίσεις; Έχουμε τα σχέδια που χρειάζονται για να αντιδράσουμε αποτελεσματικά; Αναρωτιέμαι!

Θα κάνουμε αυτό που πρέπει; Περνάει από το χέρι μας;

Εγώ λέω ότι περνάει! 


Φίλες και φίλοι δεν θα μαυρίσω άλλο την ψυχή σας! 

Σήμερα για μας είναι μέρα χαράς και ελπίδας, είναι μέρα χαράς και ελπίδας για όσους ζουν και νοιάζονται γι αυτόν τον τόπο, τον κοινό μας τόπο, τον Δήμο Νάουσας!


Σήμερα, εδώ, μαζί, βλέπουμε καθαρά το αποτέλεσμα των εκλογών σε τρεις-τέσσερις βδομάδες!


Και είναι Νίκη!

Νίκη του Κοινού Τόπου, 

Νίκη των δυνάμεων του Κοινού Καλού!


Εσείς είστε η δύναμη του Κοινού Τόπου, του κοινού καλού για το Δήμο και τις ζωές μας,


Εσείς είστε η εγγύηση του μέλλοντος μας. Του κοντινού και του πιο μακρινού!


Εσείς! Εμείς, όλοι μαζί! Είμαστε η δύναμη που χρειάζεται αυτός ο δήμος για να πάει μπροστά!


Το νιώθετε, το ξέρετε, το καταλαβαίνει ο κόσμος στα χωριά μας και στις γειτονιές της Νάουσας,


Πάμε για τον Δήμο!


Πάμε δυνατά για τον Δήμο


Συνδημότισες και συνδημότες, φίλοι και φίλες,


Αν μάζευα όλους τους ψηφοφόρους του Δήμου, όλους, και τις 33 χιλιάδες, αν τους είχα μπροστά σε ένα τραπέζι και καθόμουν μερικές ώρες με τον κύριο Καρανικόλα για να πούμε τι κάναμε εμείς στο Δήμο, τι βρήκε έτοιμο από εμάς στα συρτάρια του και τι δεν έκανε τελικά τα τέσσερα χρόνια που έχει την τύχη του Δήμου στα χέρια, ο προεκλογικός αγώνας θα τελείωνε επιτόπου και δια βοής!

 

Να είστε σίγουρες και σίγουροι γι’ αυτό!

 

Αν το αντέχει μάλιστα ο δήμαρχος, η πρόσκληση είναι ανοιχτή! Δημόσια, μπροστά στους δημότες, με τα χαρτιά στο τραπέζι, με τα γεγονότα που δεν επιτρέπουν αμφισβήτηση και υπεκφυγές. Όποτε θέλει!

Για να προετοιμαστεί μάλιστα καλύτερα, σήμερα θα σας πως αρκετά από αυτά που θα έπρεπε να απαντήσει, αν σέβεται έστω λίγο τους πολίτες που ζητάει να τον ξαναψηφίσουν.

 

Θα τα πούμε μαζί για να τα ακούσει όλος ο Δήμος. Και θα τα πούμε γιατί είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα. Ούτε υποσχέσεις ούτε πολιτικαντισμοί.

 

Μόνο αλήθεια!


Η αλήθεια, ξέρετε, μπορεί να είναι πικρή, πολύ πικρή. Μια από τις φράσεις που λένε οι συνεργάτες μου εδώ και μήνες είναι ότι η θητεία Καρανικόλα είναι διάλειμμα - Καιρός να δούμε το έργο!’ Αλήθεια λένε, αλλά πικρή. Και προσέξτε!


Πικρή δεν είναι για τον δήμαρχο Καρανικόλα, εκείνος πέτυχε το στόχο του, εκλέχτηκε, μπήκε στα κατάστιχα της ιστορίας του τόπου και τώρα μπορεί να κοιτάξει αλλού, να τραβήξει το δρόμο τους. Πικρή είναι αυτή η αλήθεια για όλους εμάς που ζούμε εδώ, για τους δημότες της Νάουσας!


Τι πρόκοψε τέσσερα χρόνια; Τίποτε!


Είπαμε να κάνουμε τα υδροηλεκτρικά -σας πάω πίσω στο 2017-2018!. Έτοιμο το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο να μας παρέχει υποστήριξη, έτοιμη η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το δημόσιο και τους χορηγούς, τρανοί έπαινοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση -μέχρι την Κίνα έφτασε ο θαυμασμός για το σχέδιο μας!- στο κατώφλι της χρηματοδότησης του έργου όλοι μας … αλλάζει ο δήμαρχος και …τίποτα!

 

Το ιστορικό και γεωφυσικό πλεονέκτημα της Νάουσας και της περιοχής της, το νερό ως πηγή ενέργειας κρίθηκε ασύμφορο! Η πιο σταθερή ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, η πιο οικονομική και ήπιας κλίμακας αξιοποίηση του πόσιμου νερού, κρίθηκε ασύμφορη! 

Και τι έγινε στη θέση τους; Tίποτα!


Είπαμε να κάνουμε ένα ενεργειακά αυτάρκες δημαρχείο στη Βέτλανς, όχι για το θρόνο του δημάρχου αλλά για όλες τις υπηρεσίες του δήμου, τη ΔΕΥΑΝ και το ΚΚΠΑ, με αίθουσες συνεδρίων, εκδηλώσεων και εκθέσεων, υπόγειο parking 100 θέσεων και χώρο στάθμευσης λεωφορείων, είπαμε να είναι όχι μόνο ενεργειακά αυτόνομο, για να εξοικονομούμε πόρους και να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε άλλες πιο χρήσιμες κοινωνικά δράσεις, αλλά να είναι και πιο εύκολα προσβάσιμο σε όλους τους κατοίκους του δήμου, όχι μόνο στους πολίτες του κέντρου της Νάουσας. Είχαμε έτοιμη τη χρηματοδότηση, εξασφαλισμένη και … αλλάζει ο δήμαρχος και …τίποταΖερό! Μηδέν! Αντί για zero waste και zero emissions Zero Δημαρχείο! Το παράτησε, το άφησε να απενταχθεί! Και τι έκανε στη θέση του; Έβαψε το υπάρχον κτίριο που εμείς θα κάναμε μουσείο και parking για τους επισκέπτες του κέντρου της πόλης μας! Το έβαψε! Άλλο, Τίποτα!


Είπαμε να κάνουμε Τουρισμό, για πρώτη φορά από υπάρξεως του Δήμου να δημιουργήσουμε τουριστικό προϊόν, να κάνουμε την περιοχή της Νάουσας destination brand. Με αξιώσεις!

Το κάναμε, χτίσαμε μια ωραία ιστοσελίδα, γυρίσαμε την Ελλάδα για να ενημερώσουμε τους επαγγελματίες, προβάλαμε το κρασί μας, πήραμε τα συγχαρητήρια από τους tour operators και τους travel agents, κερδίσαμε το χαμόγελο και τον έπαινο για το ευρηματικό Sorry No Beaches! που αναδείκνυε τον τόπο μας γι αυτό που είναι και.. αλλάζει ο δήμαρχος και …τίποτα!

Το VisitNaoussa.gr μένει ακίνητο από τότε, το Sorry No Beaches! γίνεται Pure Naoussa ίσα-ίσα για να αλλάξει κάτι, (που δεν άλλαξε ούτε στην επίσημη τουριστική μας ιστοσελίδα!!!) και τι έγινε στη θέση των fam trips και του branding; Τίποτα!


Είπαμε να αποκτήσουμε κάδους για τα σκουπίδια που για δεκαετίες τα βγάζαμε δίπλα στην πόρτα μας. Το κάναμε. Η πόλη της Νάουσας και τα χωριά μας απέκτησαν σύγχρονο σύστημα αποκομιδής, στην πόλη μάλιστα που θέλουμε να χαιρόμαστε κι εμείς και οι επισκέπτες μας, ξεκινήσαμε την υπογειοποίηση των κάδων, προλάβαμε και κάναμε πέντε από αυτούς και… αλλάζει ο δήμαρχος και …τίποτεΌχι μόνο δεν προχώρησε τις υπογειοποιήσεις αλλά σήμερα λειτουργούν μόνο οι δύο από τις πέντε! Λιγότερο από Τίποτα!

Είπαμε να αξιοποιήσουμε τις ιαματικές πηγές στον Κοπανό, είπαμε να αναπτύξουμε το Αριστοτέλειο Αρχαιολογικό Κέντρο Μίεζας, είπαμε να φροντίσουμε την αγροτική μας οδοποιία για να διευκολύνουμε τους παραγωγούς μας. Ό,τι είπαμε το κάναμε και όσα προλάβαμε καλώς, τα έχουμε και σήμερα κουτσά-στραβά και κακοσυντηρημένα όπως το Κολυμβητήριο! Όσα δεν προλάβαμε μέχρι το 2019, άλλαξε ο δήμαρχος και … τίποτα!


Ξέρω καλά πως ακούγεται το τίποτα, αλλά σας είπα, η αλήθεια είναι πικρή και στην περίπτωση του Δήμου μας ακόμα περισσότερο! Θα μου πείτε ότι είχαμε και τον Κορωναϊό! Και σας απαντώ, πότε κάνεις δρόμους, συντηρήσεις κτιριακών εγκαταστάσεων και ενεργειακές αναβαθμίσεις αν δεν τα κάνεις όταν δεν κυκλοφορεί κανείς; Τι είναι ο δήμος, καφενείο να κλείνει και να περιμένει επιδότηση;

Όχι, κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, ούτε λέξη από αυτά που είπα δεν είναι υπερβολή. Δεν αδικώ εγώ τον κύριο Καρανικόλα, ο ίδιος αδίκησε τον εαυτό του και τον τόπο του!


Ας μη μείνουμε όμως στο τίποτα! Ας πούμε όμως και μερικά που και έγιναν!


> Έγινε η ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του Κλειστού Γυμναστηρίου της Νάουσας. Προσέξτε όμως. Η μελέτη και η έγκριση της χρηματοδότησης έγιναν επί θητείας μας.

 Είναι έργο του Κοινού Τόπου!


> Έγινε η ενεργειακή αναβάθμιση και η συντήρηση των Γυμνασίων Κοπανού και Αγγελοχωρίου, καθώς και του Δημοτικού Θεάτρου της Νάουσας. Οι μελέτες και οι χρηματοδοτήσεις εξασφαλισμένες από τη διοίκηση μας.

Θυμάστε που σας έλεγα ότι θα βρείτε τα συρτάρια μου γεμάτα; Ήταν κι αυτά μέσα! Είναι έργο του Κοινού Τόπου!


> Έγιναν έργα ασφαλτοστρώσεων στις κοινότητες και τη Νάουσα. Με μελέτες και εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από τον Φιλόδημο, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Υποδομών από τη δική μας δημοτική αρχή. Ένα ακόμη έργο του Κοινού Τόπου!

 

> Έγινε η ανάπλαση της πλατείας του Κοπανού. Τη μελετήσαμε και την εντάξαμε στο πρόγραμμα LEADER. Έργο Κοινού Τόπου!

 

> Έγιναν έργα για τη διασφάλιση της υδροδότησης του Ροδοχωρίου, της Μαρίνας, του Κοπανού και της Χαρίεσσας δίνοντας λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Έργα που μελετήθηκαν και εντάχθηκαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα επί θητείας Κοινού Τόπου!

 

>Κατασκευάζεται και ολοκληρώνεται το αποχευτικό των πεδινών κοινοτήτων. Ένα έργο ημιτελές που παραλάβαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή που κινδύνευε με απένταξη. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και προχωρήσαμε στη δημοπράτηση των εξωτερικών δικτύων το 2018 και του βιολογικού σταθμού το 2019. Είναι έργο Κοινού Τόπου!

 

> Οι πιο παλιοί από σας θα θυμούνται ότι σώσαμε το ξενοδοχείο και το Άλσος του Αγίου Νικολάου από τον πλειστηριασμό, τακτοποιήσαμε 25 οικογένειες και τα 20 στρέμματα του Αγίου Νικολάου παραμένουν ιδιοκτησία όλων των δημοτών! Είναι έργο του Κοινού Τόπου!

 

 

 

Αφού βάλαμε στη θέση τους μερικά από τα θέματα που κρίνουν την αξιοπιστία και την εργατικότητα των πρωταγωνιστών αυτής της προεκλογικής περιόδου, ας μιλήσουμε τώρα για το έργο που έχουμε μπροστά μας -το πρόγραμμα που ήταν και το 2015 και το 2019 η μεγάλη δύναμη του Κοινού Τόπου και η μεγάλη του προσφορά στο Δήμο μας.


Επιτρέψτε μου εδώ να σας εξομολογηθώ κάτι που έχω πει πολλές φορές σε φίλους και γνωστούς αλλά ποτέ δημόσια. Το 2019 δεν έχασε ο Κοινός Τόπος με τις τριακόσιες ογδόντα ψήφους διαφορά από τον κύριο Καρανικόλα. Εγώ έχασα! Εγώ έχω την ευθύνη! Το λάθος του εφησυχασμού ήταν δικό μου! Μαθαίνω όμως! Μαθαίνω αυτό που δεν ήξερα τότε! Ότι ο κόσμος που πηγαίνει στο χωράφι ή στο γραφείο του, που φροντίζει το σπίτι και την οικογένεια του, που ανησυχεί για το παρόν και το μέλλον του, που στενεύεται οικονομικά και κοινωνικά, αυτός ο κόσμος δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει καθετί που γίνεται στο Δήμο, δεν είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί πρόσωπα και πράγματα, δεν φταίει όταν πιστεύει την εύκολη υπόσχεση, όταν αρπάζεται από την ελπίδα της αλλαγής.

Εμείς οφείλουμε να τον κρατάμε ενήμερο, εμείς που βρίσκουμε χρόνο παράλληλα με τις δουλειές και τις ζωές μας, εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά, εμείς έχουμε την ευθύνη να του πούμε την αλήθεια και να ξεσκεπάζουμε το ψέμα. Δεν το έκανα τότε όπως έπρεπε, δεν υπάρχει περίπτωση να το παραλείψω από εδώ και στο εξής. Η πόρτα του Δημαρχείου θα είναι ανοιχτή και η ενημέρωση των δημοτών θα είναι συνεχής, εύληπτη και αντικειμενική. Αυτή την υπόσχεση, σας παρακαλώ να τη δεχθείτε ως ιερή μου υποχρέωση!

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας. Γι αυτό είμαι εδώ, για να σταθώ στο ύψος αυτής της εμπιστοσύνης. Σας ευχαριστώ θερμά!

Για να έχει πάντως νόημα η όποια υπόσχεση μου, θα χρειαστεί να πρωτεύσουμε στις εκλογές, Ε!, τι λέτε;

 


Για να εκλεγούμε, λοιπόν, δεν φτάνουν τα πράγματι άξια πρόσωπα μας, χρειάζεται οι δημότες να εγκρίνουν και το πρόγραμμα μας.

Σας έχω εδώ 15 λεπτά και σας σφυροκοπάω και δεν θέλω να σας κουράσω άλλα εδώ βρίσκεται η ουσία, εδώ θα ανοίξουν τα μάτια και οι καρδιές όσων αγαπάνε πραγματικά αυτόν το τόπο. Δεν θα τα πω όλα, είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα μας και θα κυκλοφορήσουν και σε έντυπο για όλους, αλλά αφήστε με να πω αυτά επιγραμματικά που με ενθουσιάζουν!


Πρώτα απ΄όλα ενέργεια, εξοικονόμηση και νέα ζευγάρια! Εξηγώ.

 

Δημιουργούμε μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο με net metering που θα έχει αποκλειστικό στόχο την οικονομική στήριξη των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας. Θα παράγουμε ενέργεια για εκείνους!

Τοποθετούμε φωτοβολταϊκά στις στέγες των δημοτικών κτιρίων για εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση του κόστους λειτουργίας και σταδιακή μείωση των δημοτικών τελών που θα φτάσει το 40%!!

 

 

Σε αντίθεση με την αντιπαραγωγική ανάπτυξη ανεμογεννητριών εμείς μένουμε πιστοί στο όραμα μας για την αξιοποίηση της δύναμης του νερού. Έκανε τη Νάουσα σπουδαία και θα την ξανακάνει! Προχωράμε χωρίς άλλα τερτίπια στην υλοποίηση των υδροηλεκτικών σταθμών για να ένα Δήμο μηδενικού αποτυπώματος! Με τα εκτιμώμενα έσοδα των 700.000 ευρώ το έτος ο Δήμος Νάουσας θα επιδοτεί νέα ζευγάρια που αποφασίζουν να κάνουν παιδιά και να ζήσουν εδώ με εφάπαξ ποσό και επίδομα για κάθε παιδί. Επαναλαμβάνω, επίδομα στα νέα ζευγάρια που στήνουν εδώ το μέλλον τους!


Εξασφαλίζουμε την αστική συγκοινωνία μεταξύ όλων των κοινοτήτων και της έδρας του Δήμου, επιδοτώντας τα μεταφορικό έργο των ΚΤΕΛ για τα διαστήματα που μειώνεται κάθε χρόνο. Προσθέτουμε νέα δρομολόγια ειδικού τουριστικού ενδιαφέροντος και αναβαθμίζουμε τις στάσεις με έξυπνα στέγαστρα, ρεύμα, wi-fi  και σύγχρονα καθίσματα. Με δυο λόγια: εξυπηρετούμε νέους και ηλικιωμένους, μειώνουμε το αυτοκίνητο, τα καύσιμα και τις δαπάνες του.


Συνεργαζόμαστε στενά με την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την ανασκαφή του Γυμνασίου της Μίεζας, της σχολής όπου συναντήθηκαν οι δύο κορυφαίες προσωπικότητες του αρχαίου ελληνικού κόσμου -ο Αριστοτέλης και ο Αλέξανδρος.

Ενισχύουμε την ανασκαφή στο Τσιφλίκι των Λευκαδίων και την ανάπτυξη του αρχαιολογικού πάρκου της Μίεζας. Συνδέουμε τις αρχαιότητες της περιοχής μας με τον αρχαιολογικό μουσείο Αιγών για να επωφεληθούμε από την έκρηξη επισκεπτών που γνωρίζει.

Επιμένουμε για το Κέντρο Συντήρησης και έκθεσης ψηφιδωτών – το Αριστοτέλειο Αρχαιολογικό Κέντρο της Μίεζας – σε νέο χώρο και προσελκύουμε εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την ανάπτυξη προγραμμάτων στο πρώτο πανεπιστήμιο της οικουμένης, τη Σχολή του Αριστοτέλη! Με δύο λέξεις: πολιτισμός και τουρισμός.

 

Εκκινούμε τη διαδικασία για την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών στον Κοπανό. Ένα μεγάλο έργο πνοής που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση σε όλο τον Δήμο!


Μετά από μια ακατανόητη περίοδο εγκατάλειψης, ξαναπιάνουμε την αγροτική οδοποιία. Αυτός ο τόπος δεν ζει χωρίς την αγροτική του παραγωγή και το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο Δήμος είναι ασφαλείς, διαγραμμισμένους, ανθεκτικούς και συντηρημένους δρόμους!

Τώρα που μίλησα για δρόμους, να θυμίσω και το θέμα της σύνδεσης μας με την Εγνατία. Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας με τα τμήματα Πατρίδα-Εγνατία και Νάουσα-Έδεσσα! Να το ξαναπώ, οι φίλοι μας στην περιφέρεια θα βαρεθούν να μας ακούνε!


Το ίδιο και με το Νοσοκομείο μας! Δεν ζητάμε να μας έχουν πλαστική χειρουργική αλλά δεν θα ανεχθούμε να τραβάει τους αναισθησιολόγους η Βέροια! Οι δικοί μας άνθρωποι στο δικό μας νοσοκομείο! Αυτονόμηση από το νοσοκομείο Βέροιας τώρα!


Για τις πεζοδρομήσεις και την ανάπλαση του κέντρου σας είπα; Για την ανακύκλωση; Για τα πάρκα; Για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα βελτίωσης των υποδομών ύδρευσης, φωτισμού, οδοποιίας στις κοινότητες μας;

 

Ούτε για το νέο Δημαρχείο σας είπα, αλλά όπως έχετε καταλάβει θα το κάνουμε. Δεν είναι θέμα καλαισθησίας μόνο και εκπολιτισμού της καθημερινότητας μας. Είναι πρώτα από όλα καθήκον απέναντι στο δημότη και απαραίτητη συνθήκη για την προστασία του περιβάλλοντος με την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.



Θα προσθέσω μόνο ένα ακόμη σημείο του προγράμματος που θεωρώ κρίσιμο για το παρόν και το μέλλον μας. Στις Αντιδημαρχίες μας προστίθεται η Πολιτική Προστασία και Φυσικό Περιβάλλον. Δημιουργούμε επιστημονική επιτροπή για να προχωρήσει σε μελέτες ανάλυσεις κινδύνου και να ερευνήσει προγράμματα εναέριας επιτήρησης των δασών μας και των αγροτικών εκτάσεων. Αποψιλώσεις, καθαρισμοί, εκχερσώσεις, αυτά είναι πλέον δημοτική ευθύνη και θα γίνουν αλλά δεν φτάνουν. Η πρόληψη και η έγκαιρη επέμβαση θα είναι η λύση στη νέα κλιματική αβεβαιότητα.  

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συνδημότες και συνδημότισες,
Μέλη του Κοινού Τόπου και άξιοι συνάδελφοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, νέοι και παλιότεροι,


Ας κοιτάξουμε κατάματα την αλήθεια! Όταν ο Κοινός Τόπος ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου, είμασταν όλοι παιδιά, εγώ ήμουν ο τρίτος νεότερος δήμαρχος της χώρας, σχεδόν όλοι μου οι συνεργάτες ήταν πρωτόβγαλτοι στην Αυτοδιοίκηση. Για τα δεδομένα της εποχής -θυμάστε τα capital controls; που να τα θυμάστε όσοι και όσες ψηφίζετε πρώτη φορά φέτος! - κάναμε απίθανα πράγματα. Βάλαμε τη Νάουσα και την περιοχής της σε ένα νέο δρόμο. Γίναμε η πηγή της αισιοδοξίας των κατοίκων αυτού του τόπου και κυρίως των νεότερων. Έτσι είμαστε και τώρα. Μόνο που τώρα είμαστε πιο δυνατοί, πιο σοφοί και πιο αποφασισμένοι!


Απέναντι μας δεν έχουμε ένα πρόσωπο. Έχω ξαναπεί ότι αυτή η μάχη δεν είναι ανάμεσα σε ένα Νίκο και ένα Νικόλα, αλλά ανάμεσα στην ορμητική, στην παθιασμένη αγάπη για τον τόπο που εκφράζεται με ιδέες, σχεδιασμό και ακούραστη προσπάθεια από τη μια, και στην απάθεια, στο χαμηλότερο μέσο όρο και στην πελατειακή νοοτροπία από την άλλη. Δεν βάζω απέναντι τον κύριο Καρανικόλα ως πρόσωπο αλλά ως δήμαρχο και στο πρόσωπο του βλέπω μια ολόκληρη δημοτική αρχή που πρέπει επειγόντως να αποχωρήσει.

Δεν θα ξεχάσω την αμηχανία του και την ανημποριά του στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς δίπλα του ακριβώς ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλος της παράταξης του λοιδορούσε με ιταμό τρόπο μια δημοτική σύμβουλο της αντιπολίτευσης.


Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει.
Κατάλαβα και γιατί θα επιστρέψουμε πανηγυρικά στην ευθύνη της διοίκησης του Δήμου.


Θα το καταλάβετε κι εσείς αμέσως τώρα. Καθώς θα ανακοινώνω τους λαμπρούς ανθρώπους του συνδυασμού μας, τους υποψήφιους του Κοινού Τόπου.


Θα καταλάβετε ότι είναι η αξία όλων των ανθρώπων μιας παράταξης που εγγυάται μια επιτυχημένη δημοτική αρχή.
Θα δείτε τι σημαίνει τιμιότητα, ευθύτητα, εξυπνάδα, γνώση, εργατικότητα, ήθος, όρεξη για προσφορά, ανιδιοτέλεια.

Θα δείτε γιατί είμαι περήφανος που στέκομαι εδώ ως εκπρόσωπος μια καταπληκτικής ομάδας.


Φίλες και φίλοι, θέλω την πιο θερμή υποδοχή σας για…..

[Παρουσίαση υποψηφίων]


Είδατε τη δύναμη του Κοινού Τόπου; καταλάβατε γιατί αυτούς τους ανθρώπους τους λέω πλέον δύναμη του Κοινού Καλού;

Aυτοί είναι οι κατάλληλοι εκπρόσωποι του κόσμου της Νάουσας και των χωριών μας. Αυτοί είναι η εγγύηση πως θα ξαναπάρουμε μπροστά, θα αναπληρώσουμε το χαμένο χρόνο και θα κάνουμε αυτό το Δήμο το υπόδειγμα της Κεντρικής Μακεδονίας και γιατί όχι της Ελλάδας ολόκληρης.


Μαζί τους κι εγώ με όλο μου το είναι, απόλυτα δοσμένος στο όραμα που είχαμε μια παρέα παιδιών πριν είκοσι σχεδόν χρόνια όταν στήναμε το φεστιβάλ κινηματογράφου χωρίς φράγκο στην τσέπη!

Τι λέγαμε τότε; Αυτός ο τόπος, ο κοινός μας τόπος, δεν είναι μόνο ηρωικός δεν έχει μόνο περασμένα μεγαλεία, όχιΑυτός ο τόπος έχει την ευλογία της φύσης και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων που τον λατρεύουν. Το ίδιο πιστεύω και σήμερα. Το ίδιο εμπνέει τον καθένα και την καθεμία από εσάς.

Μεταδώστε το! ΕμπνεύστεΞεσηκώστε φίλους και γνωστούς, γείτονες και συγγενείς κοντινούς και μακρινούς,

ο Δήμος Νάουσας αλλάζει σελίδα, το διάλειμμα τελειώνει, το Κοινό καλό είναι ήδη εδώ!


Πάμε για το Δήμο!


Πάμε δυνατά!


Μας άκουσε o Αρχάγγελος; Το Ζερβοχώρι; Ο Πολυπλάτανος; Το Αγγελοχώρι; Η Επισκοπή; Η Μαρίνα; Η Χαρίεσσα; Ο Κοπανός; Τα Μονόσπιτα; Η Στενήμαχος; Το Γιαννακοχώρι; Το Ροδοχώρι; Το Αρκοχώρι; Τα Λευκάδια;

 

Πάμε δυνατά για τον Δήμο!! Πάμε δυνατά για το Κοινό Καλό!!

 

Σας ευχαριστω!!