Σάββατο, Μαϊος 18, 2024
Follow Us
Τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά στη Νάουσα (video+φωτορεπορτάζ)

Την εργατική Πρωτομαγιά τίμησαν το πρωί της Δευτέρα το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και μέλη συλλόγων και συνδικάτων του δήμου.  

Αρχικά πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον πρόεδρο του Ε.Κ.Ν., Νίκος Νατζμέ, που στον στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε ότι τα αιτήματα της τότε εποχής του Σικάγου είναι πάλι επίκαιρα. Ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γ. Βουτυρά από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και τα σωματεία.

Στεφάνια κατέθεσαν τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΑΕΕ Νάουσας, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας", η Λαϊκή Συσπείρωση Νάουσας, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Νάουσας, η ΠΕΑΕΑ - Παράρτημα Νάουσας, το Σωματείο Εργαζομένων Μπουτάρη, το Σωματείο Οικοδόμων Νάουσας, το Σωματείο Εργαζομένων Βαρβαρέσου και η Κομματική Οργάνωση Νάουσας του ΚΚΕ.

Έπειτα με πορεία στους δρόμους της πόλης οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καρατάσου όπου και πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση της ημέρας.

Στην πλατεία Καρατάσου χαιρετισμό στην Απεργία απηύθυναν οι Γιάννης Διάκογλου, εκ μέρους των σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Νάουσας, Έλενα Βενετάτου, από το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάουσας και Φίλιππος Παπαστεργιόπουλος, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Νάουσας.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Χρυσάνθη Μπόλα, μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια αφιερωμένα στους αγώνες της εργατικής τάξης.