Παρασκευή, Μαϊος 10, 2024
Follow Us
Η Καθαρά Δευτέρα στη Νάουσα με χορούς, γλέντια, κεράσματα και σαρακοστιανά (video+φωτορεπορτάζ)

Πιο χαλαρή η Καθαρά Δευτέρα, γιορτάστηκε με λαγάνες, φασολάδα, σαρακοστιανά, κρασί και χορό.

Η Νάουσα, μετά την χθεσινή "επιδρομή" επισκεπτών, έριξε λιγάκι τους ρυθμούς. Ελεύθερη ήταν η πορεία των μπουλουκιών στην πόλη χωρίς τον πρόσωπο.

Μεγάλη γαστρονομική επιτυχία σημείωσε το μεσημέρι η καθιερωμένη "Γιορτή Φασολάδας" από τον Σύλλογο Φίλων του Καρναβαλιού στην κεντρική πλατεία της Νάουσας, όπου χόρεψαν οι "Γενίτσαροι και Μπούλες". Παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή του "Νταβέλη" έγινε την ίδια ώρα και στις νέες εργατικές κατοικίες, στο "Πανόραμα". Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος κ. Νικόλας Καρανικόλας, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας κ. Κώστας Χατζηστυλλής, ο επικεφαλής του ΚΟΙΝΟΥ ΤΟΠΟΥ κ. Νίκος Κουτσογιάννης, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Σταύρος Ζάχος, τοπικοί σύμβουλοι κ.ά.

Τα Κούλουμα γιορτάστηκαν σε Επισκοπή ("Πάπρα") και Αγγελοχώρι ("Ροδίνα"), με φασολάδα, λαγάνα, σαρακοστιανά και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. 

Γλέντια έγιναν και σε εστιατόρια, μεζεδοπωλεία, καφέ και μπαρ, που γέμισαν με κόσμο, ντόπιους και ξένους. Έστω και για ένα τριήμερο η πανέμορφη Νάουσα απέκτησε κοσμοπολίτικο χαρακτήρα! Σε όλα αυτά βοήθησε ο καλός καιρός (παρά τις προβλέψεις για βροχές) και, φυσικά, το κέφι, η ζωντάνια και η φιλοξενία των Ναουσαίων!