Σάββατο, Μαϊος 04, 2024
Follow Us
Ευγενία Ζάλιου - Μπασιακούλη: Η πιο υψηλόβαθμη Ναουσαία Ερυθροσταυρίτισσα και η μεγάλη προσφορά της

Ανοιχτό, ανήσυχο και προοδευτικό πνεύμα, με μεγάλη καρδιά και σταθερά αφοσιωμένη στις ανθρωπιστικές αρχές και στην ανιδιοτελή εθελοντική προσφορά βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.

Η Ευγενία Ζάλιου – Μπασιακούλη, με σύμμαχο την ενσυναίσθηση και τον πολιτισμό, αθόρυβα, αλλά ασταμάτητα, με ευγένεια, όνειρα, προσδοκίες, στόχους και, πάνω απ’ όλα, αγάπη, προβάλει τον τόπο μας και, χρόνια τώρα, είναι το ζωντανό παράδειγμα για να κατανοήσουμε τη σημασία της αλληλεγγύης. Από νεαρή ηλικία, έχει εμπλακεί ενεργά με αυτή και συνεχίζει ακάματα να προσφέρει τον χρόνο και την ανθρωπιά της. Μια ζωή εθελόντρια, συνεχίζει να μας δείχνει τη θετική πλευρά της ζωής και να μοιράζει χαμόγελα. 

Το εύρος των δραστηριοτήτων της επεκτείνεται σε πολλούς και διάφορους τομείς, με κυριότερους τον πολιτισμό και την κοινωνική μέριμνα. Μεταξύ άλλων, το 2005 συνέβαλλε καθοριστικά στην  ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος της Νάουσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ανέλαβε Πρόεδρός του. Σήμερα η κα. Ευγενία Ζάλιου – Μπασιακούλη  είναι επίτιμη πρόεδρος του Τμήματος της Νάουσας κι έχει τιμηθεί από την κεντρική διοίκηση ως η πιο υψηλόβαθμη Ναουσαία Ερυθροσταυρίτισσα με δεκαετίες θητείας στον Ε.Ε.Σ. 

eru

eru