Σάββατο, Απρίλιος 27, 2024
Follow Us
Η πρώτη βασιλόπιτα της χρονιάς για το Μουσικό Σωματείο «Ωδείο Ναούσης» (video+φωτορεπορτάζ)

Σε «οικογενειακό» κλίμα έκοψε τη βασιλόπιτά του το ιστορικό μουσικό σωματείο «Ωδείο Ναούσης», το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Κωνσταντίνος Μπασιακούλης» της «Εστίας Μουσών».

mpasa

Στη λιτή γιορτή, που είναι η πρώτη μετά από τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, το «Ωδείο Ναούσης» τήρησε την «παράδοση», που το θέλει να κόβει πρώτο την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Οι χορωδοί μας καλωσόρισαν το 2023 με τραγούδια και πολλές ευχές για υγεία και τύχη. 

Τους  παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος του μουσικού σωματείου κ. Κώστας Λούκας, περιστοιχισμένος από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Ευχήθηκε σε όλους το 2023 να αποτελέσει την αφετηρία για νέες επιτυχίες μέσα από τη συλλογικότητα του χορωδιακού τραγουδιού. Αναφέρθηκε στην πλούσια δράση του «Ωδείου» μας στη χρονιά που πέρασε κι ανακοίνωσε τις σημαντικότερες δράσεις του μέσα στο 2023: Συμμετοχή στη μεγάλη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων στη Θεσσαλονίκη στις 4 Μαρτίου, την ετήσια συναυλία, σε συνεργασία με τον Παντελή Θαλασσινό, το καλοκαίρι και το 11ο χορωδιακό φεστιβάλ τον Οκτώβριο στη Νάουσα.  

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος κ. Νικόλας Καρανικόλας, ο οποίος εξήρε την προσφορά του «Ωδείου Ναούσης» στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα κι ευχήθηκε στους χορωδούς να έχουν μια γεμάτη χρονιά, με πλούσια δράση και να κάνουν ό,τι επιθυμούν με αγάπη και με όλο τους το είναι, μακριά από περιορισμούς. Όπως είπε, η δύσκολη περίοδος της πανδημίας έκλεψε δυόμισι χρόνια από τη ζωή μας. 

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο π. Παΐσιος και την έκοψε ο κ. Λούκας, που πρόσφερε το πρώτο κομμάτι στον επίτιμο πρόεδρο του μουσικού σωματείου κ. Γρηγόρη Καμτσικά, τον μακροβιότερο χορωδό στη χώρα. 

Το νόμισμα βρέθηκε στο κομμάτι των συνοδών του «Ωδείου», οι οποίοι συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά στη φετινή πίτα. Τυχερός ήταν ο κ. Μάκης Καραμίχος. 

Το «φλουρί» έτυχε και ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Γιώργος Τασιώνας, καθώς και η χορωδός Βάσω Στάνιου, που έλαβαν συμβολικά δώρα. 

Παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής κ. Άγγελος Τόλκας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σταύρος Βαλσαμίδης κ.ά.

 kiouha