Παρασκευή, Μαϊος 17, 2024
Follow Us
Με λαμπρότητα γιόρτασε η Νάουσα τη μνήμη του πολιούχου της Οσίου Θεοφάνους (φωτορεπορτάζ)

Τη μνήμη του Πολιούχου της Οσίου Θεοφάνους του Θαυματουργού γιόρτασε και φέτος, με λαμπρότητα και επισημότητα, η Νάουσα.

mpater

Το πρωί της Παρασκευής 19 Αυγούστου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ο Σεβασμιότατος μίλησε για τον Όσιο Θεοφάνη και για την θερμή πίστη του, καθώς και για τη θεία κλήση που λαμβάνει κάθε άνθρωπος από τον Θεό. 

Στον εορτασμό, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο βουλευτής κ. Τάσος Μπαρτζώκας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος κ. Νικόλας Καρανικόλας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος της ΑΝΗΜΑ κ. Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ. Γιώργος Τασιώνας και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας κ.ά.  

Ο εορτασμός ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης 18 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου αποθησαυρίζεται η Θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Παντανάσσης» με Πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο κ. Παντελεήμων. Ακολούθησε πάνδημη Ιερά Λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Οσίου στους δρόμους της Νάουσας. 

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ειρηνουπόλεως και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Χαλδαιόπουλος διηγήθηκε ένα θαύμα που επιτέλεσε ο Όσιος Θεοφάνης προ λίγων μηνών σε έναν ασθενή με Covid-19.

kapar