Δευτέρα, Μαϊος 13, 2024
Follow Us
Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Νάουσας στην σημερινή της συνεδρίαση

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Νάουσας, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Ιουλίου, η διαδικασία του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη μεταφορά ανακυκλώσιμων υλικών και των υπολειμμάτων τους από τον ΣΜΑ Νάουσας σε ΚΔΑΥ Νεοχωρούδας και ΧΥΤΑ Μαυροράχης. 

mpana

Ο κ. Άγγελος Λακηνάνος τόνισε ότι το κόστος μεταφοράς των ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και των απορριμμάτων, μεταφέρεται στις λαϊκές οικογένειες και καταψήφισε την πρόταση. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Σταύρος Τσέλιος, αν και ενέκρινε το θέμα. Υποστήριξε πως είναι «πανάκριβος ο τουρισμός των απορριμμάτων μας» και πρότεινε «να συνεννοηθούμε οι τρεις δήμοι του νομού για να κάνουμε κάτι εδώ».  

Η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών Υπηρεσιών, Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας και ΚΕΠ κ. Δώρα Μπαλτατζίδου ανακοίνωσε ότι το χειμερινό Δημοτικό Θέατρο έχει αποκτήσει άδεια δημόσιας προβολής και οι κινηματογράφος θα συνεχιστεί και τον χειμώνα με ταινίες Α’ προβολής. 

«Μακάρι φέτος να είναι η αρχή για να υπάρξει μια αναγέννηση στον κινηματογράφο. Θέλει δουλειά και υπομονή», υπογράμμισε ο κ. Λακηνάνος. 

Η  Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την πρόσληψη ναυαγοσώστη και ΥΕ εργάτη γενικών καθηκόντων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου, καθώς και εκτάκτου προσωπικού για εργασία διάρκειας δύο μηνών.  

Ενέκρινε, επίσης, δαπάνη 300 ευρώ για τη φιλοξενία μελών της ΚΕΔ/ΕΠΟ, στο πλαίσιο πανελλήνιου σεμιναρίου αξιολογημένων διαιτητών, που θα διεξαχθεί στη Νάουσα. 

Οικονομική ενίσχυση 3.000 θα δοθεί στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Επισκοπής για τη διοργάνωση τριήμερου ποντιακού πανηγυριού. 

Τέλος, η Επιτροπή αποδέχτηκε τη δωρεά φυσητήρα από την εταιρεία Βαρβαρέσου. Αντιρρήσεις εξέφρασε ο κ. Λακηνάνος. Ζήτησε ακόμα την πρόσληψη δικηγόρου προκειμένου, όπως είπε, να προχωρήσει η διαδικασία για τις πομόνες. Η κ. Μπαλτατζίδου τον ενημέρωσε ότι το θέμα έχει αναλάβει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας κ. Γιώργος Βασιλείου.  

bepar