Κυριακή, Απρίλιος 28, 2024
Follow Us

koiΈμπνευση και νοσταλγία αποτελεί η παλιά αίγλη του Δήμου Νάουσας σύμφωνα με τον κ. Καρανικόλα και τον συνδυασμό του. Να θυμίσουμε κάποια σημεία αυτής της αίγλης:

Τριτοκοσμική εικόνα με σκουπίδια στις γωνίες και την ανακύκλωση άγνωστη λέξη στη Νάουσα και στις κοινότητες. Σήμερα έχουν τοποθετηθεί 1.200 κάδοι απορριμμάτων σε όλο το Δήμο, στην πόλη και στις κοινότητες, υπογειοποιήθηκαν κάδοι στο εμπορικό κέντρο και η Νάουσα ανακυκλώνει σε 350 ολοκαίνουργιους κάδους.

Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για κανένα έργο στα συρτάρια του Δημάρχου. Σήμερα η Νάουσα έχει 45 εκατ. ευρώ εγκεκριμένα για έργα υποδομών που ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη, ετοιμάζεται να παράξει ενέργεια από το νερό που πίνει, σχεδιάζει το νέο δημαρχείο και το open mall.

Ετήσιοι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί. Σήμερα μετά από σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων κατά 1 εκατ. ευρώ το χρόνο φτάσαμε να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς. Μπήκαν σε τάξη χρέη και κάποια πιο ύποπτα πράγματα του παρελθόντος.

Μία περιοχή εξαφανισμένη τουριστικά χωρίς καμία σύνδεση με την ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας. Σήμερα με το αρχαιολογικό κέντρο Νάουσας και το χτίσιμο ολοκληρωμένης τουριστικής ταυτότητας, η Νάουσα ταξιδεύει στον κόσμο σαν εναλλακτικός τουριστικός προορισμός και αναδεικνύει τον πλούτο της και τα πλεονεκτήματά της.

Παραγωγή ελλειμμάτων από την ΕΤΑ με άμεσο κίνδυνο της θέσης των εργαζομένων και του ακινήτου του Αγίου Νικολάου. Σήμερα διεκπεραιώθηκε η εκκαθάριση της ΕΤΑ σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα και η νέα διοίκηση θα παραλάβει το ακίνητο προς εκμετάλλευσή του. Οι θέσεις εργασίας διασώθηκαν.

Χρέη σε ΚΕΠΑΠ και ΤΑΒ και αλόγιστα έξοδα του δήμου. Σήμερα τα χρέη ρυθμίζονται και οι δαπάνες του δήμου μειώθηκαν 3.6% σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία.

Καμία διαδικασία διασφάλισης εσόδων από το Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο Νάουσας. Τα έσοδα χρήσης το 2010-2012 είναι 3.000 ευρώ. Σήμερα τα έσοδα ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ το χρόνο με δυνατότητα να φτάσουν τις 70.000
Η εισπραξιμότητα των εσόδων του Δήμου είναι κάτω από 40%. Σήμερα ξεπερνά το 60%.

Δάνεια, δάνεια, δάνεια. Όχι μόνο δεν υπάρχει δανεισμός την περίοδο 2015-2018, αλλά αποπληρώθηκαν και τα χρέη. Το υπόλοιπο ήταν σχεδόν 3 εκατ. ευρώ το 2012, και σήμερα είναι 500.000.

Καμία ρύθμιση είσπραξης των τελών από ΔΕΥΑΝ. Σήμερα έχουν ρυθμιστεί και εισπράττονται σταδιακά τέλη αξίας 658.000 ευρώ της περιόδου 1995 - 2018.

Αυτή είναι η εικόνα της Νάουσας που νοσταλγεί ο κ. Καρανικόλας. Αυτή είναι η Νάουσα από την οποία εμπνέεται. Όμως η Νάουσα θυμάται τις εποχές της εσωστρέφειας, της μιζέριας και της απαισιοδοξίας της περιόδου Καραμπατζού που ο κ. Καρανικόλας επιθυμεί να επαναφέρει.
Θυμάται και τίμησε με την ψήφο της τον άνθρωπο και τον συνδυασμό που έφερε το χαμόγελο, την αισιοδοξία και το όραμα στην πόλη και στις κοινότητες του Δήμου μας. Είναι πολύ φιλόξενοι οι άνθρωποι στη Νάουσα κ. Καρανικόλα, αλλά δυστυχώς για εσάς δεν τρώνε κουτόχορτο.