Σάββατο, Απρίλιος 27, 2024
Follow Us
Πανηγυρίζει το εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα στη Νάουσα

Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, μόλις λίγα βήματα από τον αστικό ιστό, στην περιοχή «Μουσταφά» της Νάουσας, βρίσκεται το εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα. Χωμένο μες στο πράσινο αποτελεί τόπο αναψυχής και δροσιάς ιδιαίτερα για τους γείτονες του Αγίου.

depar

Χθες Τρίτη, παραμονή της γιορτής του, εκατοντάδες Ναουσαίοι επισκέφτηκαν το εξωκλήσι για να ανάψουν το κερί τους και να ζητήσουν μια χάρη από τον Άγιο.  

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσαν ο π. Παϊσιος, εκ μέρους του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα, που σήμερα Τετάρτη, γιορτάζει τα ονομαστήριά του και ο π. Νικόλας Παπαθεοδώρου. 

Ακολούθησε όμορφη εκδήλωση με χορούς από το τμήμα παραδοσιακών χορών της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, με χοροδιδάσκαλο τον κ. Μάκη Καραμίχο. Ο χώρος ήταν γεμάτος από μυρωδιές από φρεσκοψημένα σουβλάκια στα κάρβουνα, που ετοίμασαν οι άνθρωποι του εξωκλησιού. 

Ο Άγιος Παντελεήμονας είναι, πλέον, το αγαπημένο εξωκλήσι της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΦΑΣ Νάουσα. Στον εξωραϊσμό του εξωκλησιού έχει συμβάλει ο συμπολίτης επιχειρηματίας κ. Πέτρος Αραμπατζής, που στηρίζει και την προσπάθεια της ποδοσφαιρικής ομάδας. 

mpabee