Παρασκευή, Απρίλιος 26, 2024
Follow Us
Ο δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας για τα οικονομικά του δήμου

Με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα αναλύει την πορεία των οικονομικών του δήμου, ο δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Όταν το 2019 αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου μας (ΕΝΑ μαζί) είχαμε δηλώσει ότι θα αγκαλιάσουμε την ευθύνη που μας δίνει ο λαός του Δήμου μας.

Έτσι, ένα από τα πιο σημαντικά θέματα για μας, ήταν να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου.

Το να πετύχεις κάτι τέτοιο εν μέσω πανδημίας, ενεργειακής κρίσης και κρίσης τιμών ήταν τελικά κάτι εξαιρετικά δύσκολο.

Σήμερα, στο τέλος της πρώτης θητείας μας, μπορούμε περήφανα να δηλώσουμε ότι πετύχαμε ένα εξαιρετικό έργο.

Συγκεκριμένα στα διαγράμματα που επισυνάπτονται στο post, αποδεικνύονται τα ακόλουθα:

Ö Τα χρηματικά διαθέσιμα του Δήμου αυξήθηκαν από 2.525.407 € (τέλος του 2019) σε 4.157.075 € (τέλος του 2022) σημειώνοντας αύξηση 64,61%. (Διάγραμμα 1)

Ö Οι υποχρεώσεις του Δήμου σε πιστωτές, προμηθευτές, κλπ., μειώθηκαν 36,55%. Μάλιστα οι υποχρεώσεις που καθυστερούν άνω των 90 ημέρων σχεδόν μηδενίστηκαν. (Διάγραμμα 2)

Ö Ο Δήμος μας πλήρωσε υποχρεώσεις σχεδόν 2.000.000 € μέσω τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων αξιοποιώντας επιχορηγήσεις περίπου 540.000 €. (Διάγραμμα 3)

Ö Οι πληρωμές έργων, μελετών, κλπ. αυξήθηκαν 155,11% αφού οι μηχανές πήραν κυριολεκτικά μπροστά και προχωράνε όλα τα έργα του Δήμου μας. (Διάγραμμα 4)

Ö Τέλος οι δανειακές υποχρεώσεις προς τράπεζες έχουν κυριολεκτικά μηδενιστεί. (Διάγραμμα 5)

Και όλα αυτά τα πετύχαμε μέσα σε ένα πολύ σκληρό οικονομικό κλίμα αφού στα πρώτα δύο έτη του κορονοϊού στηρίξαμε την κοινωνία μας μειώνοντας δημοτικά τέλη τραπεζοκαθισμάτων, μισθώσεων κλπ. ενώ τα επόμενα δύο έτη οι υποχρεώσεις του Δήμου και τα λειτουργικά του έξοδα αυξήθηκαν λόγω του ενεργειακού, του πετρελαϊκού και συναφών κοστών λειτουργίας.

Όλα αυτά τα στοιχεία, καθώς και τον αναλυτικό απολογισμό των κυρίων έργων της θητείας μας, μπορείτε να τον βρείτε στο site μας, πατώντας στο Αναλυτικός Απολογισμός Έργου.

https://karanikolas.gr

Συνεχίζουμε δυνατά μαζί, χτίζοντας έναν δυνατό Δήμο.