Πέμπτη, Μαϊος 02, 2024
Follow Us
Η ανανέωση στη Ν.Δ, ξεκινά από την Ημαθία ! Εντυπωσίασε στην κεντρική της ομιλία η Λίνα Τουπεκτσή

Στον Πολυχώρο «Ελιά», ανάμεσα σε φίλους καρδιάς και ζωής, με τους περισσότερους από τους οποίους τη δένουν οι ίδιες αγωνίες, ανησυχίες, φιλανθρωπικές και εθελοντικές ευαισθησίες, εκφώνησε την κεντρικής της ομιλία το βράδυ της Δευτέρας σε κλίμα, χαράς και έντονου ενθουσιασμού η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ Ημαθίας κ. Λίνα Τουπεκτσή, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου.

Ο Πολυχώρος αποδείχθηκε πολύ μικρός για να χωρέσει όλους αυτούς που είχαν σπεύσει για να ακούσουν το ανερχόμενο πολιτικό πρόσωπο της Ημαθίας, η οποία εκτός από την επιστημονική της κατάρτιση ως γεωπόνος και ως δραστήρια πολίτης του τόπου της, αποτελεί και το δυνατό «χαρτί» ανανέωσης  το οποίο προωθεί ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την κ. Τουπεκτσή προλόγισε ο πρώην Νομάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για το ήθος της, τη δυναμική της και την αποτελεσματικότητά της.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ζεστό και η ομιλία της κ. Τουπεκτσή διακόπτονταν από τα χειροκροτήματα του κοινού, δίνοντας εκτός από τον αέρα της νίκης και την αφετηρία της ανανέωσης και του εκσυγχρονισμού του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε σε σημαντικούς τομείς για την υλοποίηση των οποίων απαιτούνται φρέσκιες ρεαλιστικές ιδέες, σκληρή δουλειά και συνεργασία των εμπλεκόμενων υπουργείων.

Ειδική αναφορά όπως είναι φυσικό λόγω της ιδιότητάς της, έκανε στον πρωτογενή τομέα και τους εκπροσώπους του, καθώς θα αποτελέσει «κόσμημα» για την παραγωγική Ημαθία η εκλογή μιας γεωπόνου στο ελληνικό κοινοβούλιο. Επίσης μίλησε για την ενίσχυση της Υγείας, της Εκπαίδευσης, την Έμφυλη Βία, την Επιχειρηματικότητα και άλλα.

Ολόκληρη η ομιλία της κ. Λίνας Τουπεκτσή:

«Φίλες και Φίλοι μου, αγαπημένοι μου,

Σας ευχαριστήσω όλους θερμά όχι μόνο για την ηχηρή παρουσία σας απόψε στο πλευρό μου, αλλά για όλο αυτό το διάστημα του προεκλογικού μου αγώνα γιατί ήρθαμε πιο κοντά και γνωριστήκαμε καλύτερα.

Σας ευχαριστώ γιατί με αγκαλιάσατε με αγάπη και εκτίμηση, δηλώνοντάς μου αυθόρμητα «Λίνα, προχώρα, σε στηρίζουμε!». Είναι η μαγική φράση που σκεφτόμουν κάθε βράδυ όταν επέστρεφα στο σπίτι μου και μαζί με το φιλί καληνύχτας των τριών μου παιδιών, τα λόγια σας μου έδιναν δύναμη για να αντέχω και την επόμενη ημέρα...

Κι αυτή τη δύναμη όσο πλησιάζουμε στις 21 Μαΐου την έχω ακόμη πιο πολλή ανάγκη για να μπορέσω να κάνω πράξη την επιθυμία ανανέωσης που επιδιώκει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο Ημαθίας.

Κοιτάζοντάς σας, διαπιστώνω με χαρά και συγκίνηση ότι με τους περισσότερους τα έχουμε πει προσωπικά, όμως είναι η πρώτη φορά που απευθύνομαι σε τόσο μεγάλο κοινό και παραδέχομαι ότι έχω μεγάλη χαρά και μεγάλο τρακ. Γι αυτό σας παρακαλώ δείξτε μου επιείκεια.

Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και ούτε θα γίνω…

Και όσοι με ρωτάνε γιατί αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική, η

 απάντησή είναι επειδή «γεννήθηκα και ζω σε αυτό το νομό. Εδώ έμαθα να μιλάω, να περπατάω, να διαβάζω, εδώ έγινα μητέρα, εδώ εργάζομαι, εδώ ένιωσα την ανάγκη της προσφοράς και γι αυτό από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα είχα το αίσθημα της προσφοράς και του εθελοντισμού, οι πιο στενοί φίλοι μου άλλωστε το γνωρίζουν…

Στην πόλη αυτή λοιπόν συνεχίζω να ζω με την οικογένειά μου και ως μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, επιδιώκω και διεκδικώ ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της όλης της Ημαθίας και της χώρας.

Για αυτούς και για πολλούς ακόμη λόγους αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική και να αγωνιστώ μέσα από τα κέντρα αποφάσεων για ένα αύριο φωτεινό και αισιόδοξο.

Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια δέχεται ένα οικονομικό και κοινωνικό σφυροκόπημα και όλοι μαζί βιώνουμε τη δύσκολη καθημερινότητα με τις γνωστές ανασφάλειες και άγχη.

Τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχα σε δράσεις και στήριζα φανερά και κρυφά συλλόγους και οργανώσεις, ώστε να συμβάλλω και εγώ αυτά που μπορούσα. Το αποτέλεσμα ήταν ενθαρρυντικό και ήταν προς όφελος όλης της κοινωνίας. Εκτός λοιπόν από τον άνθρωπο και λόγω της ιδιότητάς μου ως γεωπόνος, αν μου επιτρέπεται, δίνω μεγάλη έμφαση στον πρωτογενή τομέα και κατ επέκταση στα αγροτικά θέματα.

Μέσα από τον αγροτικό κόσμο για τον οποίο δεσμεύομαι ότι θα δώσω μάχη, με διέκρινε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μου έκανε την ύψιστη τιμή να με επιλέξει ως υποψήφια για το βουλευτικό αξίωμα της Ημαθίας.

Η πρόταση αυτή ήταν η αφετηρία ενός νέου αγώνα, έτσι ενίσχυσα τον δίαυλο επικοινωνίας μας και με διάλογο βασισμένο στην ειλικρίνεια και την ανθρώπινη προσέγγιση, προσπαθώ να ενεργοποιήσω τις παραγωγικές δυνάμεις που έχουν βαλτώσει ή και βολευτεί και όλοι μαζί να ενώσουμε δυνάμεις, για να κάνουμε πράξη την ανανέωση και να πάμε στην επόμενη ημέρα.

Όλο αυτό το διάστημα ήρθα σε επαφή με πολλές υπηρεσίες, φορείς και χιλιάδες πολίτες και μου δώσατε να καταλάβω τις προτεραιότητές σας οι οποίες είναι δίκαιες και απαραίτητες……

1)Η υγεία το βασικότερο αγαθό για όλους μας και η διασφάλισή της αναγκαία. Αυτό επιτυγχάνεται με την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, με πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα ιατρεία αλλά και νοσοκομειακή κάλυψη σε όλη την Ημαθία, όπου θα παρέχονται όλες οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες ώστε να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε στην πανδημία και μας άφησε ως κληρονομία υπερδιπλάσιες ΜΕΘ και 15.000 υγειονομικούς με αμοιβές αυξημένες κατά 10%. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό, προτεραιότητα είναι η αξιοπρεπής δημόσια υγεία από την πρωτοβάθμια φροντίδα, τον προσωπικό γιατρό και τον ψηφιακό ιατρικό φάκελο.

2)Τα παιδιά μας και η μόρφωσή τους είναι το μέλλον της χώρας και επιβάλλεται τα σχολεία μας να είναι στελεχωμένα με δασκάλους οι οποίοι θα αμείβονται όπως τους αξίζει και με αναβαθμισμένες και σύγχρονες  υποδομές. Οι πρώτοι διορισμοί εκπαιδευτικών ξεκίνησαν μετά από 12 χρόνια. Η αριστεία ενισχύεται αφού από τα 62 Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία στη Ελλάδα φτάσαμε τα 138. Εισήχθη η ξένη γλώσσα στο νηπιαγωγείο, ενώ διαδραστικοί πίνακες θα υπάρχουν σε όλα τα σχολεία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Όμως χρειάζονται και άλλες τομές, χρειάζεται δουλειά στην επαγγελματική εκπαίδευση, στα πανεπιστήμιά και στο κράτος.

3.) Είπα και λίγο νωρίτερα ότι ως γεωπόνος τα αγροτικά θέματα και γενικότερα ο πρωτογενής τομέας αποτελούν προτεραιότητά μου.

Η Ελλάδα είναι μια αγροτική χώρα, συνεπώς επιβάλλεται αυτός ο κλάδος να έχει απευθείας εκπροσώπηση στο κοινοβούλιο. Αν δούμε στο σύνολο των επαγγελμάτων που στοιχειοθετούν τη βουλή μας είναι δικηγόροι, γιατροί και οικονομολόγοι, άρα το να αποκτήσει η Ημαθία τη δική της γεωπόνο βουλευτή, είναι μία σημαντική πρόοδο για τον τόπο.

Ο εκσυγχρονισμός του αγρότη πρέπει να προχωρήσει και η εφαρμογή της Τεχνολογίας στις καλλιέργειες να γίνεται συστηματοποιημένα με την ενίσχυση του κράτους, ώστε πρώτα από την Ημαθία να λειτουργούν τα ευρυζωνικά δίκτυα, τα οποία συνδυαστικά με την ανάπτυξη της γεωργίας ακριβείας θα αυξήσουν την παραγωγή θα την κάνω πιο ποιοτική και συνάμα θα μειώσουν το κόστος της.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ενισχύθηκαν με φορο ελαφρύνσεις και στοχευμένες ενισχύσεις άνω των 2 δισ. ευρώ. Μειωμένος ΦΠΑ σε λιπάσματα και ζωοτροφές, επιστροφή του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο, αναστολή του τέλους επιτηδεύματος και συνεχίζουμε, γιατί ο πρωτογενής τομέας είναι ο βασικός πυλώνας και για την Ημαθία και για την Ελλάδα.

4)Επόμενο στοίχημα είναι να αποκτήσουν ζωή τα χωριά μας, οι νέοι άνθρωποι να μείνουν στο νομό και γιατί όχι να επιστρέψουν όσοι έχουν ξενιτευτεί σε άλλα μέρη της Ελλάδος και το εξωτερικό. Θα αγωνιστώ να θεσπιστούν κίνητρα που να επιδοτούν όχι μόνο στον πρωτογενή τομέα αλλά και την ζωή στο χωριό, την αγροτική κατοικία, τις υποστηρικτικές υποδομές, τον αγροτουρισμό και την δημιουργία συνεταιρισμών.

5)Σημασία έχει η Ημαθία να γίνει εθνικό παράδειγμα με τις πρωτοβουλίες και δράσεις της για την προστασία του πλανήτη και των φυσικών πόρων. Να είμαστε οι πρώτοι που θα ξεφύγουμε από το γραμμικό μοντέλο και θα εφαρμόσουμε αποτελεσματικά ένα κυκλικό μοντέλο στα απορρίμματα, στην ενέργεια, στην δόμηση, στις λειτουργίες, ένα μοντέλο που θα περιορίσει τα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής και δώσει οξυγόνο στον πλανήτη.

6)Προτεραιότητά μου αποτελεί το να εκλείψουν φαινόμενα έμφυλης βίας, σχολικού εκφοβισμού και κάθε μορφή κακοποίησης. Ήδη υπάρχουν πανελλαδικές γραμμές και δομές με κέντρα υποστήριξης τα οποία διαρκώς ενισχύονται, χωρίς καμία διάκριση και με σκοπό την ισονομία και τις ίσες ευκαιρίες σε όλους.

7.)Όσο για τα εθνικά μας θέματα και την εθνική μας κυριαρχία τα τελευταία χρόνια παρά τα παγκόσμια προβλήματα, καταφέραμε ως χώρα να μην αμφισβητούνται από κανέναν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Τα 24 νέα μαχητικά Rafale, τα 86 εκσυγχρονισμένα F-16 Viper. Τα καινούργια ελικόπτερα, τεθωρακισμένα, πυρομαχικά, αλλά και αυξήσεις στους ένστολους είναι η υποδομή που χτίζει την υπερήφανη Ελλάδα.

8)Σαν μάνα τριών  παιδιών με ιδιαίτερη ευαισθησία λέω ότι σημασία έχει να στηρίξουμε τα αύριο της Ελλάδος, να θέσουμε ως προτεραιότητα την πολύτεκνη και οικογένεια βοηθώντας τα νέα ζευγάρια να ξεπεράσουν τις οικονομικές δυσκολίες και σε δυο γενιές να δημιουργήσουμε την Ελλάδα των νέων.

9)Η στήριξη του επιχειρείν τόσο με την παραδοσιακή βιομηχανία και μεταποίηση όσο και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, ιδρύοντας στο νομό μας τεχνολογικά πάρκα και θερμοκοιτίδες, όπου θα βλαστήσουν νέες ιδέες από νέους ανθρώπους και που θα έχουνε εφαρμογή στην πραγματική οικονομία. Στην προηγούμενη τετραετία ελαφρύνθηκαν οι πολίτες από πενήντα φόρους, οι ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν κατά τέσσερις μονάδες. Όλοι πληρώνουμε πλέον 35% μικρότερο ΕΝΦΙΑ και ο συντελεστής στα φυσικά πρόσωπα φορολογίας έπεσε από το 22% στο 9%. Οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 15 δισεκατομμύρια ετησίως και η ελληνική οικονομία που βγήκε από την επιτήρηση και αναβαθμίστηκε 12 φορές, βρίσκεται ένα βήμα από την επενδυτική βαθμίδα, από φθηνότερο δηλαδή δανεισμό επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

10)Ο εργαζόμενος του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα πρέπει να αμείβεται περισσότερο για να ζει αξιοπρεπώς και να ενισχύει την τοπική οικονομία.     Η αύξηση της κατώτατου μισθού ήταν επιβεβλημένη αλλά δεν φθάνει, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για αύξηση των μισθών κατά 25% στην επόμενη τετραετία, αλλά όπως έχει ήδη αποδείξει νομίζω ότι θα σπάσει αυτήν την υπόσχεσή του και το ποσοστό θα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία των καλύτερων μισθών για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Επιπρόσθετα περίπου 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι είδαν μετά από 12 χρόνια αυξήσεις κοντά στο 8%ενώ ο βασικός μισθός από 650 ευρώ, σήμερα είναι στα 780 ευρώ.

Φίλες και φίλοι,

Καμία κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά, δεν αντιμετώπισε σε τόσο μικρό διάστημα τόσα μεγάλα εμπόδια σε τόσο αντίξοες συνθήκες. Και με ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα που ξεπέρασε τα 50 δισεκατομμύρια στηρίχθηκαν τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις, οι θέσεις εργασίας.

Με την ψήφο μας στις 21 Μαΐου καλούμαστε να απαντήσουμε: Προχωράμε μπροστά ή οπισθοδρομούμε;

Θέλουμε φόρους και περικοπές ή θέλουμε καλύτερες αμοιβές;

Θέλουμε πατρίδα απελπισμένη ή πατρίδα υπερήφανη;

Θέλουμε ανανέωση με νέες και νέους στην πολιτική ή θέλουμε τις παραδοσιακές συμβατικές επιλογές;

Θέλουμε ανανέωση στην Ημαθία ή θα περπατήσουμε ξανά με την πεπατημένη;

Θέλουμε μια βουλευτή εκλεγμένη από εσάς να παλεύει για τον τόπο της; Θέλουμε την Λίνα Τουπεκτσή στην ελληνική βουλή και την Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αυτοδύναμη κυβέρνηση;

Αυτό είναι τα ερωτήματα στο οποία θα απαντήσουν οι πολίτες της Ημαθίας στις 21 Μαΐου, και ξέρω ότι θα απαντήσουν θετικά !!!

Τους δυο μήνες που πέρασαν όργωσα όλο τον νομό, ακούγοντας τη φωνή της κοινωνίας, του απλού κόσμου,  διαπίστωσα τις αδυναμίες, διέκρινα την ελπίδα και την θέληση να αλλάξουμε τον τόπο.

Πώς όμως θα αλλάξουμε αν δεν αλλάξουμε και εμείς μαζί με τον τόπο;;;

Το χθες το ξέρουμε, δεν έχει  να μας προσφέρει τίποτα επιπλέον !!!

Ήρθε λοιπόν η ώρα για το αύριο,  για το μέλλον και την ανανέωση.

Ήρθε η ώρα για να κάνουμε πράξη την εντολή ανανέωσης που επιδιώκει και μου ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνθέτοντας ψηφοδέλτια νίκης σε όλη την Ελλάδα, με φρέσκα άφθαρτα και όρεξη για δουλειά πρόσωπα.

Έχω την τιμή να είμαι προσωπική του επιλογή,

Φίλοι μου, δεν με προώθησε κανένας, δε με πρότεινε κανένας, ο ίδιος με είδε και με διάλεξε …

Κοιτάζοντάς σας έναν προς έναν,  σας δηλώνω ότι ότι εσείς είστε οι μοναδικοί μου δύναμη γι αυτό σας ζητώ να με στηρίξετε,

σας ζητώ να με ψηφίσετε, για να γίνω μαζί με εσάς μέρος την νέας Ελλάδας και όλοι μαζί να εμπιστευθούμε τον Πρωθυπουργό και να προχωρήσουμε μαζί την επόμενη ημέρα !!!

Δεν  δίνω πολιτικές υποσχέσεις, δεν έχω κάνει εξυπηρετήσεις και ούτε διέθεσα χρήματα για την προεκλογική μου καμπάνια.

Θυσίασα χρόνο από την οικογένεια μου, πόνεσα, έκλαψα, πείσμωσα και δυνάμωνα κάθε μέρα όλο και περισσότερο από την αγάπη σας.

Συνομίλησα στα χωράφια, στις λαϊκές αγορές, στις γειτονιές, στα υπόγεια των νοσοκομείων, στους εργάτες στο δρόμο, πήρα γνώση ανεκτίμητη, πήρα κουράγιο, και δύναμη και είμαι εδώ και καθαρά κοιτώντας όλες και όλους σας στα μάτια είμαι σίγουρη ότι θα μου δώσετε την ευκαιρία για να διεκδικήσω ένα καλύτερο αύριο για την Ημαθία.

Δεν γίνονται θαύματα και όσοι σας τα υπόσχονται να τους προσέχετε…

Υπόσχομαι μεθοδική δουλειά και ασταμάτητη προσπάθεια με συνέπεια λόγων και πράξεων και με φρέσκιες ιδέες που έχει τόση ανάγκη ο τόπος.

Για μία Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, ψηφιακή και περιβαλλοντικά πράσινη, διότι  η Ελλάδα στις 21 Μαΐου θα είναι γαλάζια, δίκαιη και ισχυρή.

Μια Ελλάδα που δεν γυρίζει πίσω, αλλά προχωρά σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά.

Σας ευχαριστώ για αυτή τη συγκλονιστική παρουσία. Ψηλά τις καρδιές, η νίκη είναι γένους θηλυκού σαν την Ελλάδα, σαν την Ημαθία και σαν τη Δημοκρατία.

Είμαι η Λίνα σας και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ … !!!!!!!!

Σας ευχαριστώ !!!!».