Σάββατο, Μαϊος 18, 2024
Follow Us

aiolikoΈντονα απασχόλησε για μια ακόμα φορά το θέμα των αιολικών πάρκων το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας. Οι κύριοι Καραμπατζός, Ρίζος, Καρτσιούνης, Λακηνάνος, Παντζαρτζίδης, ρώτησαν σχετικά στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης με τον δήμαρχο Νάουσας να απαντά σχετικά μεταξύ άλλων:

«Γίνεται πολύς λόγος για τα αιολικά, χωρίς όμως κανείς να αναφέρεται σε συγκεκριμένες αποδείξεις. Φτάσαμε στο σημείο να ακούσουμε για 800 ανεμογεννήτριες, από πού προκύπτει αυτό, έχει κάποιος στοιχεία για αυτά που λέει; Αν έχει στοιχεία να τα προσκομίσει και να τα καταθέσει, γιατί εμείς δεν έχουμε τέτοια στοιχεία.

Εμείς έχουμε στοιχεία για 2 αιολικά πάρκα στην περιοχή μας, ένα 178 γεννητριών και ένα μικρότερο της ΤΕΡΝΑ, 10 γεννητριών, αυτά είναι στην περιοχή μας. Τώρα να θεωρούμε περιοχή μας και το Ξερολίβαδο και την Καστανιά, ή όπου αλλού εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες είναι ένα άλλο ζήτημα. Όσον αφορά την τοποθέτηση του ανεμολόγικου ιστού επίσης υπάρχει ανακρίβεια.

Η τοποθέτηση του ανεμολογικού ιστού είναι σε έκταση του δημοσίου. Οι κορυφογραμμές ανήκουν στο δημόσιο, δεν ανήκουν στον δήμο Νάουσας, καλό είναι να είμαστε προσεχτικοί και σε αυτά που λέμε. Να υπενθυμίσω πως πριν από περίπου 6 χρόνια είχε τοποθετηθεί αντίστοιχος ανεμολογικός ιστός στην ίδια θέση.

Δεν έχω αντίθεση και θα το κάνουμε εν εύθετω χρόνω, να γίνει μια ειδική συνεδρίαση, στην οποία κατά την πάγια θέση μας θα πρέπει να υπάρχει νηφαλιότητα. Αν ήθελε η ΑCCIONA και είχε τα χρήματα θα είχε ήδη κατασκευάσει τις 178 ανεμογεννήτριες χωρίς να την ενοχλήσει κανένας αφού έχει αδειοδοτηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, με την σύμφωνη γνώμη υπό προϋποθέσεις του δημοτικού συμβούλιου. Σε κατάλληλο χρόνο θα γίνει η κουβέντα για το θέμα».

loft