Σάββατο, Μαϊος 18, 2024
Follow Us

aiolikoΑρχικά ο κ. Καραμπατζός έθεσε το θέμα λέγοντας πως: «Θεωρώ πως το θέμα των αιολικών πάρκων πρέπει να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο. Υπάρχει μεγάλη αγωνία από τον κόσμο για το θέμα, ακούμε διάφορες απόψεις και πρέπει και εμείς να δούμε τι θα κάνουμε, γιατί το ζήτημα αγγίζει πολύ έντονα και τον δήμο μας.

Ο κ. Ρίζος με την σειρά του ζήτησε και αυτός την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα των αιολικών πάρκων.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας κ. Παρθενόπουλος: «Ρώτησε τους αρχηγούς των παρατάξεων με τι θέμα θα είναι το δημοτικό συμβούλιο που ζητούν και αν από αυτό θα παρθεί κάποια απόφαση. Ακόμα δήλωσε πως θα ήταν προτιμότερο να υπάρξει μια ενημέρωση για τα αιολικά πάρκα και τις επιπτώσεις που τυχόν έχουν αυτές στο περιβάλλον ή μη, πράγμα που όπως δήλωσε θέλει οργάνωση, ώστε να συμμετέχουν σε αυτήν φορείς, επιστήμονες, άνθρωποι που μελέτησαν και που ζούνε σε περιοχές που υπάρχουν αιολικά ώστε να μεταφερθούν οι εμπειρίες και οι γνώσεις.  Θα προσπαθήσουμε να το οργανώσουμε αυτό το πράγμα και στην ανάγκη η εκδήλωση αυτή μπορεί να μην γίνει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου αλλά σε κάποιον άλλο χώρο για να μας παρακολουθήσουν και οι συμπολίτες μας».

Ο δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης απαντώντας στο ζήτημα λίγο αργότερα δήλωσε: « Εγώ προτιμώ να είναι εκδήλωση και όχι συνεδρίαση για τα αιολικά πάρκα. Δεν θεωρώ πως έχει ιδιαίτερο νόημα μια συνεδρίαση, αυτή την στιγμή ο κόσμος της περιοχής χρειάζεται ενημέρωση και μάλιστα σφαιρική και για τα θετικά και τα αρνητικά.  Η ενημέρωση θα γίνει αλλά με σωστό προγραμματισμό, συλλογικότητες της Νάουσας  μας το ζήτησαν και αυτές. Εμείς δεν θα πάμε εκεί με σκοπό να πούμε ότι αυτό είναι καλό ή κακό, θα πάμε για να ακούσουμε διαφορετικές απόψεις και γνώμες και έτσι όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να καταλήξουν στα προσωπικά τους συμπεράσματα.  Οι συλλογικότητες τάσσονται καθαρά αρνητικά, εγώ έχω πει πως προσωπικά για «Φαραωνικού τύπου έργα» είμαι αντίθετος. Η εκδήλωση και η ενημέρωση θα γίνει στον κατάλληλο χρόνο, αυτή την στιγμή δεν κατασκευάζεται κανένα αιολικό πάρκο στην περιοχή μας, ούτε υπάρχει προγραμματισμένη έναρξη εργασιών, το αν θα γίνει σήμερα η εκδήλωση ή σε έναν μήνα είναι ήσσονος σημασίας. Η εκδήλωση θα γίνει για την ενημέρωση του κόσμου».