Παρασκευή, Μαϊος 17, 2024
Follow Us

xorΈχοντας τιμήσει με την παρουσία τους όλες τις οικίες που ήταν καλεσμένοι από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας ,αργά το βράδυ φτάνουν στο σπίτι του αρχηγού.

Από το νοσοκομείο κιόλας ακούγονται οι ιαχές και τα χτυπήματα από τις πάλες.

Η βροχή που τους χτυπούσε από το πρωί δεν στάθηκε ικανή να μειώσει κατά ελάχιστο την διάθεση και δύναμη τους.

Φτάνουν στο σπίτι με σφυρίγματα και φωνές, ξεσηκώνουν τη Νάουσα για μια τελευταία φορά την φετινή Αποκριά και ξυπνούν μνήμες.

Στο σπίτι από νωρίς η οικογένεια Δεληχρήστου έχει φροντίσει με την βοήθεια καλών φίλων να ετοιμάσει κεράσματα για το μπουλούκι και τους ακολούθους του. Μια στάση για ξεκούραση και ο χορός ξεκινά.

Οι τελευταίοι κυκλωτικοί χοροί  της φετινής αποκριάς διακρίνονται από την συναισθηματική φόρτιση και το ιδιαίτερο πάθος.

Πρώτος ο 5χρονος εγγονός μπαίνει μπροστά και οδηγεί, ανοίγει δρόμο και κοιτά μπροστά στο μέλλον του δρωμένου.

Έπειτα ο αρχηγός του μπουλουκιού στην τελευταία του «παράσταση»,  αργά στην αρχή ζει το κάθε βήμα, πατά στον χτύπο του νταουλιού και στην συνέχεια ξεχύνεται με τον ήχο του ζουρνά.

Ακολουθεί ο πατέρας, παλιός χορευτής,  οδηγεί τα νεαρά παιδιά και με την χάρη και την λεβεντιά της εμπειρίας διδάσκει τον σεβασμό και ήθος στην παράδοση.

Οι χοροί συνεχίζονται, όλοι πλέον έχουν μια θέση στο μπουλούκι, άνδρες, γυναίκες , παιδιά πιάνονται και χορεύουν, αποχαιρετούν την αποκριά και μαζί τον αρχηγό του μπουλουκιού λίγο πριν το τέλος

Δείτε το video: