Παρασκευή, Μαϊος 03, 2024
Follow Us

gumnΤο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πληρότητα και την κατανομή  των μαθητών στα γυμνάσια της Νάουσας, έφερε στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας με ερώτημα του ο κ. Καρτσιούνης. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της ΛΑΣ ρώτησε αν έχει σκοπό ο δήμος Νάουσας να παρέμβει στο ζήτημα και να γίνει συζήτηση με τους συλλόγους για την στελέχωση με μαθητές και του 2ου γυμνασίου Νάουσας και να υπάρξει δίκαιη κατανομή των μαθητών στα τρία γυμνάσια της Νάουσας.

Στο θέμα απάντηση αρχικά ο αντιδήμαρχος  παιδείας του δήμου Νάουσας. Ο κ. Δάγγας δήλωσε πως: «Δεν υπάρχει καμία υποβάθμιση και πως υπάρχει ραντεβού με την διευθύντρια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και με τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για δοθεί λύση στο θέμα.  «Το θέμα βέβαια δεν είναι του δήμου αλλά της διεύθυνσης, αλλά πιστεύω πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και δεν θα υπάρξει καμία υποβάθμιση του 2ου γυμνασίου».

Ο δήμαρχος Νάουσας αναφέρθηκε στο ζήτημα λέγοντας πως: « Δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου, η δική μας επιθυμία είναι να υπάρχει ισοκατανομή. Η κα. Μαυρίδου και η διεύθυνση της δευτεροβάθμιας πρέπει να βρούνε λύση για να υπάρχει ισομερισμός των μαθητών. Ο αριθμός των μαθητών που θα φοιτήσουν στην πρώτη γυμνασίου είναι 162 παιδιά, άρα το ιδανικό θα είναι 54 μαθητές σε κάθε γυμνάσιο, ας είναι 48 με 60 αλλά να μην υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές».

enj