Πέμπτη, Μαϊος 09, 2024
Follow Us

naoussaΤην έγκρισή του για την δαπάνη έκδοσης τουριστικού βιβλίου-λευκώματος του Δήμου Η.Π. Νάουσας έδωσε το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας.

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας στο πλαίσιο υλοποίησης της νέας τουριστικής ταυτότητας της περιοχής (branding) και στο σύνολο των δράσεων που έχει αναλάβει μέχρι στιγμής, προτίθεται να προβεί σε έκδοση πολυσέλιδου τουριστικού βιβλίου – λευκώματος με τα αξιοθέατα και ομορφιές της περιοχής.

Πρόκειται για πολυσέλιδη πολυτελή έκδοση 88 σελίδων μοντέρνας αισθητικής, στις σελίδες της οποίας ο αναγνώστης θα μπορεί να βρει ιδιαίτερα πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες στις εξής ενότητες: αξιοθέατα και τουριστικούς προορισμούς της πόλης (Άγιος Νικόλαος, Βέρμιο, αστικός ιστός κλπ.), ιστορία και αρχαιότητές της (Σχολή Αριστοτέλους, Μακεδονικοί Τάφοι, Αρχαίο Θέατρο Μίεζας κλπ.), χειμερινούς προορισμούς και δραστηριότητες, λαογραφία και το έθιμο «Μπούλες», θρησκευτικούς προορισμούς, αμπελοοινική παράδοση και γαστρονομία, καθώς επίσης και χρηστικές πληροφορίες για την περιοχή. Παράλληλα με την πολυσέλιδη έκδοση θα υπάρχει και ένθετος εικονογραφημένος χάρτης της περιοχής με σημεία ενδιαφέροντος και πληροφορίες για τον επισκέπτη.

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας προτίθεται να προχωρήσει στην έκδοση 3.000 αντιτύπων και ένθετων τουριστικών χαρτών, έχοντας ως στόχο την αποστολή του σε τουριστικά γραφεία και tour operators, καθώς επίσης και σε περιπτώσεις εθιμοτυπίας ή προσφοράς του ως δώρο σε φιλοξενούμενες αποστολές, αδελφοποιημένες πόλεις, προβάλλοντας την πόλη, τα αξιοθέατα, την ιστορία και τις παραδόσεις της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η δαπάνη της παραπάνω έκδοσης των 3.000 αντιτύπων και ένθετων τουριστικών χαρτών είναι συνολικού προϋπολογισμού 8.400,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.