Παρασκευή, Μαϊος 03, 2024
Follow Us

tigΠαρουσία μόλις 15 ατόμων δυστυχώς έγινε το απόγευμα της Τετάρτης η ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του πιλοτικού προγράμματος ανακύκλωσης οικιακού τηγανέλαιου στη Νάουσα.

Αρχικά ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και καθαριότητας του δήμου Νάουσας κ. Καρανάτσιος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης οικιακού τηγανέλαιου του δήμου Νάουσας που είναι σε συνεργασία με την εταιρεία Πράσινο Λάδι. Ο κ. Καρανάτσιος τόνισε πως αρχικά θα τοποθετηθούν κάδοι στα περισσότερα σχολεία του δήμου Νάουσας και σε κεντρικά σημεία του δήμου σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε Νάουσας. Σκοπός είναι να ευαισθητοποιούν πρώτοι οι μικροί κάτοικοι του δήμου Νάουσας και να περάσουν στην συνέχεια την νοοτροπία της ανακύκλωσης στους μεγαλύτερους σε ηλικία δημότες.

Στη συνέχεια ο διευθυντής προγράμματος ανακύκλωσης οικιακού τηγανέλαιου της εταιρείας Πράσινο Λάδι κ. Σβουλίμης αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο ανακύκλωσης οικιακού τηγανέλαιου και στην συνεργασία που ξεκινάει με τον δήμο Νάουσας, τονίζοντας πως η ανακύκλωση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής. Σύμφωνα με τον κ. Σβουλίμη ενώ το 90% των εστιατορίων ανακυκλώνει τα τηγανέλαιο του, μόλις το 1% του πληθυσμού κάνει το ίδιο.


Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο ανακύκλωσης, ο κ. Σβουλίμης και ο κ. Καρανάτσιος απάντησαν πως θα τοποθετηθούν κάδοι 120 λίτρων σε σχολεία και κεντρικά σημεία του δήμου Νάουσας και οι πολίτες θα μπορούν να συλλέγουν σε πλαστικά μπουκάλια τα τηγανέλαια και στην συνέχεια να τα τοποθετούν στο ειδικό στόμιο των κάδων. Η εταιρεία στη συνέχεια ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα κάνει την περισυλλογή  αυτών και θα τα μεταφέρει αρχικά σε αποθήκη της στην Θεσσαλονίκη για επεξεργασία και στη συνέχεια στο εργοστάσιο της στο Βόλο.