Logo

enduro1Με αφορμή το 1ο φιλικό enduro Νάουσας στις 26.05.2013 το inaoussa.gr βρέθηκε με τον γραμματέα του enduro club κ. Σάκη Κατραντζή και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί τόσο για τον φιλικό αγώνα στις 26 Μαΐου αλλά και τα μελλοντικά σχέδια του club.

Ποιά είναι η ιστορία του enduro στην πόλη της Νάουσας;

Σ. Κατραντζής: Το enduro στη Νάουσα ξεκίνησε στις αρχές του 1990, υπήρχε μια ομάδα ατόμων εκείνη την περίοδο που ασχολούνταν με αυτό και μάλιστα είχαν οργανώσει και 2 αγώνες στην Ντορτνόπολη, όπου είχαν δημιουργήσει μια πίστα για endurο  και  προσέλκυσαν αρκετούς αθλητές, ειδικά την δεύτερη χρονιά είχε βρεθεί αρκετός κόσμος στον αγώνα. Με την πάροδο του χρόνου άρχισαν να μπαίνουν νέα παιδιά στον χώρο του endurο,  από το 2000 έως το 2007 δεν είχαμε πραγματοποιήσει κάποιον αγώνα ή φιλικό με endurο, περισσότερο το κάναμε ως χόμπι και να απολαύσουμε τις ιδιαίτερες στιγμές που προσφέρει το endurο.

http://youtu.be/TdrQE4zc_cc

enduro9Από το 2010 και έπειτα όμως έχουμε μπει δυναμικά πλέον στον χώρο, γύρω στα 20 μέλη απαριθμεί το  endurο club Νάουσας και συμμετέχουμε σε αγώνες και φιλικά που γίνονται σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, πηγαίνουμε και παρακολουθούμε, προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν να είμαστε μέσα στις εξελίξεις στον χώρο του endurο. Για αυτό το λόγο πήραμε την απόφαση να διοργανώσουμε το πρώτο φιλικό endurο εδώ στη Νάουσα στις 26 του μήνα.

 

enduro2Τι είναι η ΛΕ.ΜΟ.ΝΑ;

Σ. Κατραντζής: Η ΛΕ.ΜΟ.ΝΑ είναι η λέσχη μοτοσικλετιστών Νάουσας που άνοιξε πέρσι τον Σεπτέμβριο και σε αυτήν συμμετέχουμε και εμείς ως enduro  αλλά και όλοι οι υπόλοιποι μηχανοκίνητοι, μέσω της λέσχης οργανώθηκε άλλωστε και το φιλικό της επόμενης Κυριακής.


Πότε και πού θα γίνει το πρώτο φιλικό enduro και ποίοι θα συμμετέχουν σε αυτό;

Σ. Κατραντζής: Το πρώτο φιλικό enduro στη Νάουσα θα πραγματοποιηθεί στις 26/05 στις 11:00 το πρωί με αφετηρία την πύλη του δημοτικού πάρκου Νάουσας. Αν και αρχική σκέψη μας ήταν η έναρξη να γίνει από τον χώρο της Αγίας Τριάδας, μετά από συνάντηση-ενημέρωση που είχαμε με τον δήμαρχο Νάουσας κ. Καραμπατζό, ο ίδιος μας πρότεινε να γίνει η εκκίνηση  μέσα στην πόλη της Νάουσας ώστε να αισθανθεί η πόλη τον παλμό του πρώτου φιλικού  enduro. Αυτό που μας προκάλεσε ιδιαίτερη χαρά είναι οι συμμετοχές αθλητών από πολλές πόλεις της χώρας( Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Ιωάννινα, Πτολεμαΐδα κ.α) συνολικά υπολογίζουμε πως οι συμμετοχές αναμένεται να αγγίξουν ακόμη και να ξεπεράσουν τις 200.

enduro3Ποια είναι η διαδρομή που θα ακολουθηθεί στον φιλικό αγώνα;

Σ. Κατραντζής: Η αφετηρία είναι όπως είπαμε στην πύλη του δημοτικού πάρκου Νάουσας, από εκεί θα υπάρξει μια διαδρομή στους δρόμους της πόλης και θα φτάσουμε στην στροφή για την Αγία Τριάδα λίγο πριν το στρατόπεδο της πόλης, όπου και από εκεί θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα. Σε γκρουπ των 5-10 ατόμων ανά πέντε λεπτά θα ξεκινήσουμε και θα περάσουμε από τον έξω προφήτη Ηλία, θα φτάσουμε στον Σταυρό ( δρόμος προς 3-5 πηγάδια) και από εκεί στην Κουτσούφλιανη και όλη αυτή η διαδρομή μέσα από μονοπάτια, (πρόκειται για τον μοναδικό αγώνα στην Ελλάδα που διαδρομή μέσα από μονοπάτια).

enduro4Στον χώρο του ξενοδοχείου στα 3-5 πηγάδια θα υπάρχει σταντ ανεφοδιασμού και ξεκούρασης για τους αναβάτες και από εκεί θα συνεχίσουμε για την Ντορτνόπολη, θα ανέβουμε τα πηγάδια, θα περάσουμε από το Άγιο Πνεύμα και από εκεί πάλι μέσα από μονοπάτια θα κατεβούμε αρχικά στο άλσος του Αγίου Νικολάου και θα καταλήξουμε στον τερματισμό που θα γίνει στην πύλη του πάρκου. Υπολογίζουμε πως η διαδρομή θα κρατήσεις 3 με 3,5 ώρες μαζί με τον ανεφοδιασμό και την ανάπαυλα των αθλητών. (Πρέπει να σημειωθεί πως ο καθαρισμός των μονοπατιών έγινε με προσωπική προσπάθεια και μεράκι από τα μέλη του enduro club Νάουσας, έτσι ώστε να αναδειχθεί η μοναδική ομορφιά του βουνού μας)

http://youtu.be/SzHGVMSiX4Q

enduro5Ποιες είναι οι επόμενες δράσεις που σχεδιάζει το  enduro club Νάουσας;

Σ. Κατραντζής: Σκοπός μας είναι με τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από το πρώτο αυτό φιλικό αγώνα αλλά και με χρήματα που να συνεισφέρουν τα μέλη του  club και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες  του δήμου Νάουσας, να φτιάξουμε μια πίστα motocross εδώ στη Νάουσα. Κοντά στον Σταυρό υπάρχει μια περιοχή που ονομάζεται Παλαιοχώρι όπου υπάρχει μια αρκετά μεγάλη έκταση και θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια πίστα motocross. Είναι ένα όνειρο για την λέσχη μας αυτό, σκέψεις για την δημιουργία πίστας υπήρχαν από το 1992 αλλά οι όποιες προσπάθειες  έγιναν ήταν περισσότερο ερασιτεχνικού χαρακτήρα. Είμαστε η μόνη πόλη που δεν διαθέτει πίστα motocross, η Βέροια έχει τρείς, υπάρχει πίστα στα Γιαννιτσά, στην Έδεσσα ακόμη και στην Σκύδρα, ως μέλη του club έχουμε γυρίσει όλες τις πίστες-διαδρομές της ευρύτερης περιοχής και πιστεύουμε πως σαν το δικό μας βουνό δεν θα βρούμε πουθενά( πράσινο, νερά, πανέμορφες τοποθεσίας) είναι πραγματικά μαγευτικό το βουνό μας.

enduro6Ποία είναι η σχέση της Νάουσας με τις enduro;

Σ. Κατραντζής: Οι μηχανές enduro από την φύση τους είναι αποκλειστικά για χωμάτινες διαδρομές και όχι για την άσφαλτο της πόλης. Εμείς που ασχολούμαστε με αυτό έχουμε αλωνίσει όλα τα γύρω βουνά και ξέρουμε και την  παραμικρή λεπτομέρεια στις διαδρομές που ακολουθούμε. Έχουμε  πολύ καλές σχέσεις και με τα παιδιά από την Βέροια που ασχολούνται με το enduro και πολύ συχνά πηγαίνουμε και στις δικές του περιοχές και έχουμε διαπιστώσει πως αν δεν υπήρχε η οικονομική κρίση θα υπήρχε πολύ περισσότερος κόσμος που θα ασχολούνταν με το enduro και το motocross. Κάθε χρόνο στη Νάουσα έχουμε 2-3 νέα παιδιά που αγοράζουν μηχανές και μας ακολουθούν, βέβαια στην αρχή τα πράγματα είναι ζόρικα αφού η πρώτη επαφή με μια μηχανή enduro  έχει τις ιδιαιτερότητες της και θέλει σωστή οδήγηση και φυσικά μεγάλη προσοχή.

enduro7Ποια είναι γενικότερα η σχέση της πόλης με της μηχανές και τι πρέπει να προσέχουν τα νέα παιδιά;

Σ. Κατραντζής: Η μηχανή εκτός από μέσο καθημερινής μετακίνησης είναι και ένα πολύ ωραίο χόμπι , αλλά θέλει προσοχή, με την μηχανή δεν χωράνε μαγκιές, θέλει ιδιαίτερη προσοχή και προσήλωση την ώρα της οδήγησης, αν αφαιρεθείς έστω και μια στιγμή μπορεί να συμβεί το χειρότερο. Εγώ προσωπικά συνιστώ σε όσους σκοπεύουν να πάρουν μηχανή είτε δρόμου, είτε βουνού να προσέχουν πολύ και να έχουν πάντα τον σωστό εξοπλισμό μαζί τους. Ποτέ δεν ξεκινάμε δίχως τον κατάλληλο εξοπλισμό και φυσικά το κράνος μας.

http://youtu.be/-gwfbvCC8Og

Βρες την ομάδα του enduro Νάουσας στο facebook εδώ: enduro naousa

καθώς και το κανάλι της enduro naousa στο youtube: 4sakis

1ο ΦΙΛΙΚΟ ENDURO ΝΑΟΥΣΑΣ

26.05.2013

Το μήκος της διαδρομής είναι 100km και τα μονοπάτια είναι μεσαίου και δύσκολου επιπέδου…

Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό καθώς και 5l βενζίνης

Η συμμετοχή είναι 15 ευρώ με αναμνηστικό συμμετοχής…

taverna arapitsa

Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb