Logo

loba1Με αφορμή το 2ο lobart festival που θα πραγματοποιηθεί στις 31-1 Σεπτεμβρίου στο δημοτικό πάρκο Νάουσας, το inaoussa.gr βρέθηκε με τους κ. Γιώργο Μεγαλογιάννη και Κώστα Αντιφάκο και ενημερώθηκε τόσο για το φετινό φεστιβάλ όσο και για τα μελλοντικά σχέδια της Loba  team.

Ποίος είναι ο σκοπός της Loba team;

Γ. Μεγαλογιάννης: Η Loba προέρχεται από τον αθλητικό όρο λόμπα (  Βγαίνει από το αγγλικό lob, που σημαίνει το ρίξιμο της μπάλας στον αέρα έτσι ώστε να σχηματίσει υψηλό τόξο) η οποία είχε καθιερωθεί στην καθημερινότητα μας ως έκφραση και όταν αποφασίσαμε την δημιουργίας της ομάδας το θεωρήσαμε αυτονόητο να την ονομάσουμε με αυτόν τον όρο. Στην αρχή ξεκίνησε πιο πολύ ως ένα πάρτι καθώς είμαστε λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής και του γκράφιτι, κάναμε 2-3 πάρτι με ηλεκτρονική μουσική στο στέκι νεολαίας και στο δημοτικό πάρκο πριν από 3 χρόνια και σταδιακά παντρέψαμε και το γκράφιτι σε αυτά.

Κ. Αντιφάκος: Η Loba είναι στην ουσία μια μεγάλη παρέα, από τη Νάουσα είμαστε γύρω στα 20 άτομα αλλά υπάρχουν φίλοι που βοηθούν ενεργά από πολλές πόλεις της Ελλάδας όπως από την Αθήνα, τον Βόλο και την Δράμα.


2ο Lobart festival 31-1 Σεπτεμβρίου στο δημοτικό πάρκο Νάουσας

loba2Κ. Αντιφάκος: Στο 2ο φεστιβάλ της Loba θα έχουμε καλεσμένους από την Αθήνα, τον Βόλο, την Θεσσαλονίκη, την Δράμα, τις Σέρρες, τα Γρεβενά, το Ναύπλιο και την Λάρισα. Πιστεύουμε πως στον χώρο της τέχνης είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Όλοι συμμετέχουν αφιλόκερδος και στηριζόμαστε αποκλειστικά στους σπόνσορες του φεστιβάλ και σκοπός μας είναι υπάρξει φιλανθρωπικό έργο από τα όποια έσοδα προκύψουν από την διοργάνωση του Lobart festival.

Ποιες διαφορές θα υπάρχουν σε σχέση με το περσινό φεστιβάλ;

Κ. Αντιφάκος: Φέτος θα υπάρξει μια τοιχογραφία στην οδό Βενιζέλου με θέμα την παράδοση της πόλης αλλά και οι επισκέπτες θα μπορέσουν να μας δουν να ζωγραφίζουμε ένα φορτηγό στους χώρους του φεστιβάλ.  Ακόμη φέτος θα είναι πιο εμπλουτισμένες οι δράσεις για τα μικρά παιδιά που θα βρεθούν στο φεστιβάλ. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθώ στην πολύ σημαντική στήριξη που έχουμε από τους επιχειρηματίες της περιοχής μας που με κάθε τρόπο βρίσκονται στο πλευρό μας. Είναι σημαντικό γεγονός για την πόλη καθώς το lobart festival είναι ήδη γνωστό στους κύκλους της Αθήνας και υλικό από το το φετινό φεστιβάλ θα φύγει για το Αϊντχόφεν, το Λονδίνο και την Νέα Υόρκη.


Ποιες  είναι οι ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ και ποιες οι δράσεις σε αυτό;

Γ. Μεγαλογιάννης: Από τις 12:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 θα μπορούν οι επισκέπτες να έλθουν στους χώρους του φεστιβάλ πού είναι ανοιχτό σε όλους. Μετά τις 21:00 θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από guest dj ενώ οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν τις τεχνικές της ζωγραφικής, της προσωπογραφίας αλλά και να δουν πως από μια απλή μουτζούρα μπορεί να προκύψει ένα πολύ ωραίο σχέδιο.

Κ. Αντιφάκος: Το φετινό φεστιβάλ για εμάς είναι η βάση για τις μελλοντικές κινήσεις, σχεδιάζουμε τον επόμενο χρόνο να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ σε 3 σημεία: Εδώ στη Νάουσα, σε κάποιο νησί της Ελλάδας και να κλείσει τις πύλες του στην Θεσσαλονίκη.


Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb