Logo

ekdromisunΗ ιστορία θέλει 13 άτομα να βρίσκονται εγκλωβισμένα σε ένα ξενοδοχείο - καταφύγιο στην απομακρυσμένη πλευρά ενός βουνού.

Άγνωστοι οι περισσότεροι μεταξύ τους, βρίσκονται εκεί ο καθένας με διαφορετική αφορμή: μια γυναίκα αναζητά το παιδί της που υποπτεύεται πως έχει απαχθεί απ’ τον πρώην σύζυγό της και πατέρα του, ένας καθηγητής ταξιδεύει μέχρι εκεί έχοντας λάβει μία πρόσκληση για να παραστεί στην αναστήλωση ενός παλιού βυζαντινού ναού που εκτελείται στην πλαγιά του βουνού, μια δημοσιογράφος κάνει ρεπορτάζ για τα χειμερινά σπορ, ένας γέροντας αγρότης κάνει διακοπές έχοντας κερδίσει ένα διήμερο ταξίδι από το διαγωνισμό κάποιας εταιρίας, τρεις ορειβάτες κάνουν tour με τον οδηγό τους, ένας μουσικός με την κοπέλα του –ανερχόμενη τραγουδίστρια- ψάχνουν να βρουν έναν μουσικό παραγωγό και μία μάνα που ανησυχεί για την κόρη της, μαθαίνει ότι βρίσκεται εκεί και την αναζητά.


Μυστικά του παρελθόντος αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Με ένα φλας μπακ από το παρελθόν -σαν κομμάτια ενός παζλ- οδηγούν στο τι είχε γίνει τότε. Οι ήρωες φτάνουν σε οριακές καταστάσεις και αλληλοσπαράζονται. Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τους κάνουν να χάσουν κάθε έλεγχο.

Το inaoussa.gr ζήτησε από τον Δημήτρη Κυρατσούδη και τον Στέλιο Καλαϊτζή, δύο από τους ταλαντούχους νεαρούς ηθοποιούς της σειράς να μας μιλήσουν για τα γυρίσματα-τη Νάουσα και τις προοπτικές της τηλεοπτικής σειράς « Εκδρομή».

Στέλιος Καλαϊτζής                    Δημήτρης Κυρατσούδης

1.Βρισκόμαστε στον 5ο μήνα των γυρισμάτων της «Εκδρομής», ποια είναι τα συναισθήματα σας για την συμμετοχή σας σε αυτή;

ekdromisun1Δημήτρης

Όλοι αισθανόμαστε υπέροχα που έχουμε την τύχη να είμαστε σε αυτή την δουλειά . Πολύ περισσότερο εμείς οι νέοι ηθοποιοί που σε μια δύσκολη περίοδο για εμάς εμφανίστηκε μια τόσο μεγάλη ευκαιρία!

Στέλιος

Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις την χαρά και το όμορφο άγχος των πρώτων ημερών και των πρώτων γυρισμάτω, ακόμα και μετά από τόσους μήνες. Κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στην δουλειά μας. Εδώ το βιώνουμε  και μας κάνει  να προχωράμε μέχρι το τέλος με τον ίδιο ενθουσιασμό.


2.Ποίες είναι οι εντυπώσεις σας από τα γυρίσματα και ποιο το κλίμα σε αυτά;

ekdromisun2Δημήτρης

Νομίζω ότι όσα και να πω για το κλίμα και τις σχέσεις των ανθρώπων σε αυτή τη σειρά δε θα είναι ποτέ αρκετά για να αντικατοπτρίσω την ατμόσφαιρα που υπάρχει! Είμαστε μια μεγάλη τρελή οικογένεια!

Στέλιος

Είμαστε ένα φανταστικό μείγμα νοτίου και βορείου Ελλάδος, με αγάπη για την δουλειά και ενθουσιασμό σε μια δύσκολη εποχή. Δίνοντας ο καθένας ότι καλύτερο έχει για το καλό αποτέλεσμα. Το κλίμα που συναντώ σε κάθε γύρισμα, σίγουρα με κάνει και χαμογελώ και να  φεύγω με αυτό το χαμόγελο επιστρέφοντας σπίτι μου.


3.Πως είναι η διαμονή και τα γυρίσματα στην περιοχή της Νάουσας (Δημήτρης)

Το μέρος είναι εξαιρετικό όπως και η πόλη της Νάουσας. Νομίζω δεν υπάρχει καλύτερο σημείο για να γυριστεί η συγκεκριμένη σειρά! Εγώ λόγο της καταγωγής μου που είναι από Θεσσαλονίκη είμαι ακόμη πιο τυχερός γιατί είμαι και σχετικά κοντά στο σπίτι μου οπότε μπορώ να κλέβω χρόνο και να βλέπω την οικογένεια μου .

3.Πως είναι να συμμετέχεις σε μια σειρά που τα γυρίσματα λαμβάνουν χώρα στην γενέτειρα σου; (Στέλιος)

Διπλή χαρά για μένα. Από την μια πλευρά γιατί κάνω μια δουλειά στην οποία πιστεύω πολύ και στηρίζω, κι από την άλλη ότι η προσπάθεια μου να βοηθήσω τις εξελίξεις να γυριστεί η σειρά εδώ  έπιασε τόπο. Θεωρώ πολύ σημαντικό το να μπορώ να κάνω καλό στην πόλη μου μέσω της δουλειάς μου. Ένα ακόμα πράγμα που μου έδωσε αυτήν την χαρά, είναι πως οι δικοί μου άνθρωποι κατάλαβαν το μέγεθος της κούρασης μου και πως μόνο απλή δεν είναι η δουλειά μας. Κάτι που δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τα χρόνια που ήμουν στην Αθήνα.


4.Ποιες οι σχέσεις σας με τους κατοίκους της Νάουσας και ποια η συμμετοχή-βοήθεια στα γυρίσματα της σειράς;

ekdromisun5Δημήτρης

Πόλυ καλές σχέσεις, ζεστός κόσμος, έτσι κ αλλιώς η μόνη έξοδος που έχουμε είναι στη Νάουσα οπότε καταλαβαίνεις ότι έχουμε πια εξοικειωθεί με τους ανθρώπους της .

Στέλιος

Αποδείξαμε το πόσο φιλόξενη πόλη είμαστε. Η βοήθεια των συμπολιτών μας ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα από τα βασικά στοιχεία αυτής της σειράς.

5.Πως είναι η καθημερινότητα ενός ηθοποιού της «Εκδρομής» στη Νάουσα;

Δημήτρης

Λόγω της δουλειάς η βόλτα μας είναι κυρίως βραδάκι στην πόλη και πάλι αν και εφόσον υπάρχουν αντοχές μετά το γύρισμα!

Στέλιος

Δουλειά, σπίτι - σπίτι δουλειά. So simple .

6.Τι να περιμένει το τηλεοπτικό κοινό από την «Εκδρομή»;

ekdromisun6Δημήτρης

Καταρχήν μια εξαιρετικά ποιοτική δουλειά , με ανατροπές και αγωνία. Μια δουλειά πρωτότυπη για την ελληνική τηλεόραση, γιατί δεν έχει προβληθεί ξανά κάποια παρόμοιου τύπου σειρά. Ελπίζω να την αγαπήσουν όλοι όσο εμείς !

Στέλιος

Επιτέλους κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό. Μία επιστροφή – εξέλιξη στην καλή τηλεόραση. Ευελπιστώ πως θα είναι μια σειρά που θα κάνει  το κοινό να περιμένει πως και πως για το επόμενο επεισόδιο. Και γιατί όχι μια σειρά που θα μπορεί να πουληθεί και σε ξένες αγορές.


7.Στο casting της σειράς βλέπουμε πολλούς νέους ταλαντούχους ηθοποιούς, πως πιστεύετε πως η σειρά θα βοηθήσει στην εξέλιξη της καριέρα σας; (Δημήτρης)

Δημήτρης

Το κατά πόσο θα βοηθήσει η σειρά την ‘’καριέρα’’ όλων εμάς που είμαστε νέοι ηθοποιοί δε το ξέρω. Ομολογώ ότι το σκέφτομαι πολλές φορές αλλά δεν μπορώ να καταλήξω σε κάποια απάντηση γιατί όλα είναι εικασίες. Θα μπορούσα να πω ότι το επόμενο βήμα του καθένα μας θα παίξει σημαντικό ρόλο.

8.Πόσο σημαντική είναι η ανάδειξη της Νάουσας μέσα από την «Εκδρομή»;

Δημήτρης

Είναι πολύ θετικό για την Νάουσα ότι η σειρά γυρίζεται στα μέρη της. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά άλλωστε. Πόσο μάλλον αυτά τα χρόνια.

Στέλιος

Προφανώς και μιλάμε για την μεγαλύτερη διαφήμιση που είχε και θα έχει ποτέ η Νάουσα. Κι αυτό οφείλεται στην ομορφιά της και στα υπέροχα τοπία της. Είναι μια ευκαιρία να ξαναγίνει ένας σημαντικός προορισμός. Χαίρομαι που συνέβαλα σε αυτό.


9.Υπάρχει κάτι που να σας έχει μένει χαραγμένο στην μνήμη από την διαμονή και γυρίσματα στο βουνό;

ekdromisun6Δημήτρης

Πάρα πολλές στιγμές οι οποίες είναι εμπειρίες ζωής. Στιγμές που έχουν να κάνουν με τη δουλεία αλλά και έξω από αυτή, με γέλιο, πολύ γέλιο. Πραγματικά δεν μπορώ να διαλέξω μία για να σου πω .

Στέλιος

Πάντα είναι τόσες πολλές που δεν μπορείς να διαλέξεις κάποια. Άφθονες στιγμές γέλιου . χαράς, δύσκολων συνθηκών που πρέπει να ξεπεραστούν. Αυτό που έχει κινήσει το ενδιαφέρον και μου είχε λείψει τα χρόνια που λείπω, είναι οι απίστευτα γρήγορες αλλαγές του καιρού.

10.Ποιοι είναι οι δικοί σας ρόλοι στην σειρά;

ekdromisun7Δημήτρης

Εγώ έχω τον ρόλο του Πάνου . Ενός νεαρού ορειβάτη που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο βουνό για πεζοπορία – ορειβασία , με τον φίλο του τον Βαγγέλη. Ο Πάνος υποψιάζεται από την πρώτη στιγμή ότι κάτι δεν πάει καλά σε αυτό το βουνό . Βλέπει πράγματα που δεν του αρέσουν, μυστήρια ! Ψάχνει ! Βρίσκει !

Στέλιος

Ο χαρακτήρας που υποδύομαι είναι ο Στέλιος ένα ντόπιος, Ναουσαίος. (δεν ακούγεται και τόσο κόντρα ρόλος  για μένα). Ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που διαμένουν οι υπόλοιποι.  Όλοι περιμένουν από αυτόν να βρει τις λύσεις σε κάθε τι που προκύπτει.

11.Το κανάλι και ο κόσμος της τηλεόρασης περιμένει πολλά από την σειρά. Υπάρχει άγχος για τις μεγάλες προσδοκίες του κόσμου;

Δημήτρης

Σίγουρα υπάρχει αγωνία , το μυαλό όλων όμως για την ώρα πιστεύω πως είναι στα γυρίσματα ώστε να βγει σωστά η δουλειά . Πραγματικά πιστεύω πως δεν λείπει απολύτως τίποτα από την ‘’εκδρομή’’. Έχει όλες τις προδιαγραφές για να μείνει για πολλά χρόνια στο μυαλό του κόσμου . Προσωπικά δεν έχω καμιά αμφιβολία για την επιτυχία της σειράς .

Στέλιος

Το δικό μας άγχος έχει να κάνει με την δουλειά μας στα γυρίσματα. Μετά  φεύγει από τα χέρια μας . Ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε το κάνουμε τώρα. Το πόσο καλά θα πάει στο ταξίδι της η ‘’Εδρομή’’ εξαρτάται από πολλά . Είμαι θετικός πάντως ,  πιστεύουμε πολύ σε αυτήν.


12.Παράλληλες δραστηριότητες (θέατρο-κινηματογράφος) (Στέλιος)

Η μικρού μήκους ταινία μου ‘Alone’ ξεκινάει το ταξίδι της από το φεστιβάλ της Νάουσας και θα βρεθεί  σε διάφορα φεστιβάλ και εκτός Ελλάδος, επίσης τελείωσα με τα γυρίσματα της αγγλικής ταινίας στην οποία παίζω κι αναμένω την πρεμιέρα της στο Λονδίνο και στην Θεσσαλονίκη τον Νοέμβρη .


Στην «Εκδρομή» θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν σεναριακά οι Λίνα Σακκά, Οθωνας Μεταξάς, Γιώργος Χαλεπής, Νίκος Νικολάου, Γιάννης Ποιμενίδης, Ιφιγένεια Δεληγιάννη, Νίκος Κολοβός, Τίνα Λεωνόρα, Ευγενία Σαμαρά, Ορέστης Παλιαδέλης, Μιχάλης Συριόπουλος, Βασιλική Γραικού, Δημήτρης Κοντός, Νίκος Τσολερίδης, Στέλιος Καλαϊτζής, Έφη Κόντα, Δημήτρης Κυρατσούδης.

spondi

Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb