Logo

arisΑν και μόλις 15 χρονών (11/1/1999) ο Άρης Ψαράς έχει καταφέρει χάρη στην σκληρή δουλειά, να πρωταγωνιστεί στο παιδικό πρωτάθλημα basket, να είναι ενεργό και αναντικατάστατο μέλος της ανδρικής ομάδας basket του Ζαφειράκη (25 πόντοι στο τελευταίο παιχνίδι) ενώ  πρόσφατα συμμετείχε στην προεπιλογή της Εθνικής Ομάδας Παίδων. Άριστος μαθητής, υποδειγματικός χαρακτήρας και ιδιαίτερα συγκρατημένος ο Άρης Ψαράς μιλάει στο inaoussa.gr για τα όνειρα του στον χώρο του basket.

Πότε ήταν η πρώτη επαφή σου με το άθλημα και πως έγινε αυτή;

Άρης: Με το basket ασχολήθηκα πρώτη φορά στην Πέμπτη τάξη του δημοτικού με προπονητή τον κ. Σταύρο Ζιάννη. Αν και ήμουν μικρός στην ηλικία είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ στο παιδικό πρωτάθλημα και να έχω μια πρώτη εικόνα για το παιχνίδι. Στην πρώτη γυμνασίου άρχισα να βλέπω πιο σοβαρά το παιχνίδι. Είδα πως προσπαθώντας και δουλεύοντας σκληρά με τους προπονητές μου μπορώ να αναδειχθώ. Πήρα χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια και άρχισα να αντιλαμβάνομαι τα βασικά του αθλήματος. (Ο Άρης Ψαράς συμμετείχε στους αγώνες του παιδικού πρωταθλήματος 4 χρονιές πριν να ενταχθεί  και  ηλικιακά  στην συγκεκριμένη κατηγορία).


aris1Ποιοι ήταν οι άνθρωποι-προπονητές που βρέθηκαν δίπλα σου;

Ο Σταύρος Ζιάννης ήταν ο πρώτος που με έβαλε στο κλίμα του αθλήματος και μου δίδαξε τις βασικές αρχές του. Ο Ηρακλής Τούφας ήταν αυτός που δούλεψε μαζί μου σκληρά. Με τον Ηρακλή Τούφα ήμασταν όλη την ημέρα στο γήπεδο και κάναμε ατομικές προπονήσεις, με βοήθησε πολύ στο να αναπτύξω την αντίληψη του παιχνιδιού και να βελτιωθώ ατομικά.

Ποιοί είναι οι στόχοι σου από την συμμετοχή σου στην Παιδική ομάδα basket του Ζαφειράκη;

Στόχος της ομάδας είναι να καταφέρουμε φέτος να προκριθούμε στην επόμενη φάση και να καταφέρουμε να παίξουμε στην Θεσσαλονίκη. Πέρσι δεν τα καταφέραμε στο τελευταίο παιχνίδι και φέτος θέλουμε την στήριξη του κόσμου στην προσπάθεια μας. Προσωπικά στόχος μου είναι να προκριθεί η ομάδα και αν μπορέσω να βοηθήσω και σε αυτήν την κατεύθυνση. (Στον τελευταίο αγώνα της παιδικής ομάδα του Ζαφειράκη ο Άρης Ψαράς είχε 37 πόντους).

Πως είναι η συμμετοχή σου στην ανδρική ομάδα του Ζαφειράκη φέτος;

Είναι πολύ σημαντικό για εμένα που οι προπονητές μου, με εμπιστεύονται και μου δίνουν χρόνο συμμετοχής με την ανδρική ομάδα. Στο περσινό πρωτάθλημα που συμμετείχα πάλι στην ανδρική ομάδα είχα λίγο χρόνο συμμετοχής και ήταν ευκαιρία να βελτιώσω τον εαυτό μου στα δεδομένα της κατηγορίας. Το καλοκαίρι που μας πέρασε  συμμετείχα σε τουρνουά που με βοήθησαν πολύ προσωπικά. Φυσικά η εμπιστοσύνη των προπονητών (Τουφα-Πουρλίδα) και ο χρόνος συμμετοχής που μου δίνουν με την ανδρική ομάδα με βοηθάει ακόμα περισσότερο αφού αποκτώ εμπειρίες μέσα από τα παιχνίδια. Τα παιδιά που είναι στην ομάδα πολλά χρόνια με βοηθάνε πολύ στις προπονήσεις ώστε να βελτιώσω κομμάτια του παιχνιδιού μου, ο Γρηγόρης Σκουλαριώτης, ο Βαγγέλης Βάιγκαντ, o Γιάννης Σιδηρόπουλος και ο Σταύρος Ζιάννης ειδικά είναι δίπλα μου κάθε στιγμή για να διορθώσουν τα λάθη που κάνω, με συμβουλεύουν αλλά και με ανεβάζουν ψυχολογικά όταν βλέπουν πως το έχω ανάγκη. (Ο Σταύρος Ζιάννης ήταν ο πρώτος προπονητής του Άρη στην Πέμπτη δημοτικού και αυτή την στιγμή αγωνίζονται ως συμπαίκτες φορώντας την ανδρική φανέλα του Ζαφειράκη Νάουσας).


Ποιες είναι οι θέσεις  που αγωνίζεσαι και ποια είναι η αγαπημένη σου;

Στο παιδικό έχω παίξει από 1 ως και 4, προσπαθώ να ανταποκριθώ σε ότι μου ζητήσουν οι προπονητές μου. Θέλω να μάθω να παίζω και κοντά στην ρακέτα αλλά ο στόχος μου είναι να παίζω στην περιφέρεια από 1 ως 3. (Ο Άρης αν και μόλις 15 ετών βλέπει ήδη τον κόσμο από τα 197 εκατοστά)


Κεφάλαιο Εθνική ομάδα- Πως ήρθε η κλήση στην Εθνική και οι στόχοι σου;

Αρχικά θα ήθελα να πω, πως είναι τιμή μου η κλήση στην  προεπιλογή της εθνικής ομάδα παίδων. Η εμπειρία ήταν μοναδική και ελπίζω με σκληρή δουλειά να καταφέρω να δεχτώ και νέα κλήση στο μέλλον. Αλλά για να έρθει αυτή πρέπει να δουλέψω πολύ και με σωστό τρόπο ώστε να καταφέρω να ανταποκριθώ.

aris2Ποια είναι οι σχέσεις σου με τους προπονητές και τους συμπαίκτες σου;

Στο basket του Ζαφειράκη είμαστε όλοι μια οικογένεια, παίκτες και προπονητές. Είναι όλοι εκεί για σένα στις χαρές αλλά αυτό που μετράει ιδιαίτερα είναι η παρουσία τους  στις δύσκολες στιγμές. Ο κ. Σταύρος Ζιάννης, ο κ. Ηρακλής Τούφας, ο κ. Γιώργος Δεληχρήστος, ο κ. Θανάσης Πουρλίδας και ο κ Νίκος Τούφας είναι πάντα δίπλα μας σε ότι τους χρειαστούμε. Είναι κοντά σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, με τις εμπειρίες που έχουν από το άθλημα μπορούν να μας βοηθήσουν πάρα πολύ και  σε αυτούς οφείλω ότι έχω καταφέρει μέχρι σήμερα.

Με τον κ. Ηρακλη Τούφα κάθε καλοκαίρι κάναμε ατομικές προπονήσεις. Ξυπνούσα στις 06:00 και στις 07:30 ήμασταν στο γήπεδο για προπόνηση, είναι πάντα δίπλα μου παρά τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και με βοηθάει πολύ.

Ο Άρης Ψαράς έχει ως μπασκετικό του ίνδαλμα τον Δημήτρη Διαμαντίδη και μεγάλο όνειρο μια συμμετοχή στην euroleague, αλλά μέχρι το όνειρο να γίνει πράξη  ο Άρης έχει ως πρώτο μέλημα του το σχολείο και τις επιδόσεις του σε αυτό. Το basket είναι ο καλύτερος τρόπος να γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο του αξιοποιώντας τον δημιουργικά μέσα στο κλειστό γήπεδο της Νάουσας. Ο Άρης Ψαράς είναι ένα μόνο παράδειγμα από μια σειρά αξιολογότατων παιδιών που βρίσκονται στα τμήματα υποδομής του Ζαφειράκη. Η δουλειά των προπονητών όλων των τμημάτων είναι αξιομνημόνευτη αφού δεν προπονούν μόνο τους αθλητές αλλά διαμορφώνουν και τον χαρακτήρα των νεαρών παιδιών.

Για την πραγματοποίηση της συνέντευξης οφείλουμε πολλές ευχαριστίες στους οικείους του  Άρη Ψαρά καθώς και στους προπονητές και τον έφορο της ομάδας basket του Ζαφειράκη κ. Δημήτρη Τζέκο που ήταν παρόν καθ΄όλη την διάρκεια της συνέντευξης.

epoxes

Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb