Logo
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ: Μόνο ενώνοντας δυνάμεις  μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες  εργασίας μας

Η κυβέρνηση επέλεξε να αντιμετωπίσει την πανδημία  μεταφέροντας την ευθύνη στους  υγειονομικούς ,κάτω από την απειλή της στέρησης του μισθού με οδυνηρό επακόλουθο  την αποδυνάμωση του δημοσίου συστήματος υγείας.

beenap

Οι  ήρωες που χειροκροτήθηκαν  στην αρχή της πανδημίας  απειλούνται με διαθεσιμότητα.

Τα εμβόλια  κατά του COVID-19 είναι ένα από τα όπλα της επιστήμης κατά της ασθένειας, όπως εδώ και χρόνια υπήρξαν όλα τα εμβόλια. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ζυγίσουν τα πολλαπλά οφέλη  των εμβολίων έναντι των τυχόν επιφυλάξεων τους  και να επιλέξουν να εμβολιαστούν.

 Ο  εμβολιασμός  ή  όχι όμως των ανθρώπων δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο στιγματισμού και  στοχοποίησης  καμιάς  κοινωνικής ομάδας και κανενός προσώπου. Δεν μπορεί να αποτελεί   μια ακόμη ευκαιρία διχασμού της κοινωνίας σε στρατόπεδα. Η επιλογή της κυβέρνησης να απειλεί  τους εργαζόμενους στην υγεία με στέρηση της δυνατότητας εργασίας με κριτήριο τον εμβολιασμό τους ή όχι,είναι  μια κακή ατυχής και αναποτελεσματική επιλογή στην προσπάθεια παρακίνησης   της κοινωνίας  για εμβολιασμό.

 Η επιλογή  να τεθούν σε διαθεσιμότητα συνάδελφοι που δεν έχουν εμβολιαστεί θα στερήσει από το ήδη αποδυναμωμένο    δημόσιο σύστημα υγείας τις υπηρεσίες  έμπειρου προσωπικού πολλών ειδικοτήτων με ολέθρια αποτελέσματα στην λειτουργία του.Δεν μπορεί φυσικά να πιστέψει κάποιος λογικός άνθρωπος πως θα αντικατασταθούν οι συνάδελφοι που θα αποχωρήσουν από τρίμηνες συμβάσεις ,αφού είναι αμφίβολη  η εκδήλωση ενδιαφέροντος που θα υπάρξει , αλλα είναι σίγουρο πως στον εξειδικευμένο χώρο της υγείας απαιτείται πολύ μεγαλύτερος χρόνος προσαρμογής από την τρίμηνη διάρκεια των συμβάσεων που νομοθετήθηκε.

 Καλούμε την κυβέρνηση  να αποσύρει τις εκβιαστικές  μη δημοκρατικές απαιτήσεις ,να εντείνει  την ενημέρωση για τη  χρησιμότητα των εμβολίων  και να συμπεριφερθούν ανάλογα σ  αυτούς  που κάποια στιγμή ονόμασαν και χειροκρότησαν , τους Ηρωες.

  Στην απόπειρα διαχωρισμού εργαζομένων θα απαντήσουμε ενωμένοι απέχοντας από κάθε διαδικασία  που θέτει συναδέλφους εκτός εργασίας.

Είμαστε πολλοί λίγοι για να χωριζόμαστε κατά τις επιταγές κάθε κυβέρνησης, αλλα είμαστε πάρα πολλοί , ενωμένοι  να εμποδίσουμε τα σχέδια τους  για αποδυνάμωση  των δημοσίων δομών υγείας.

 Τέλος καλούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου μας  να παραμείνουν ενωμένοι, να απευθύνονται συλλογικά με τις ενστάσεις – απορίες-προτάσεις  στα αρμόδια όργανα όπως το σωματείο εργαζομένων.

Μόνο ενώνοντας δυνάμεις  μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες  εργασίας μας.

 Ο  Πρόεδρος                                                                                               Η  Γραμματέας

Αϊδίνης Ανδρέας                                                                                      Ανθρακέα Κατερίνα

karter

Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb