Logo
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ-Του Προϊστάμενου Υπηρεσίας Πρασίνου Νικόλαος Μπάμπος

Εδώ και 25 χρόνια υπάρχει ο περιφραγμένος και ειδικα διαμορφωμένος χώρος δίπλα από το κτίριο της Υπηρεσίας Πρασίνου, που κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου από τους εργαζόμενους στο Δημ. Πάρκο.

Στο χώρο αυτό υπάρχουν ειδικές κατασκευές, που ανέκαθεν εξυπηρετούσαν την φύλαξη των νεογνών παπιών (οι οποίες υπήρχαν ελεύθερες στη λίμνη), για να μεγαλώσουν και να μπορούν να είναι αυτοσυντήρητα.

 Επίσης υπάρχει κατασκευή ειδικών διαστάσεων για την ανατροφή των νεαρών παγωνιών.

Να θυμίσω την ύπαρξη των υπέροχων κύκνων που υπήρχαν στη λίμνη του Δημ. Πάρκου, οι οποίοι κατασπαράχτηκαν από αδέσποτα. Μάλιστα ο Προϊστάμενος μαζί με εργαζόμενο του Πάρκου μετέφεραν αγκαλιά τραυματισμένο κύκνο στην πανεπιστημιακή κλινική της Θεσσαλονίκης, όπου υποβλήθηκε σε επιτυχή εγχείριση.

Η λίμνη διέθετε πάπιες εδώ και 50 χρόνια, ενώ ήταν πάντα καταφύγιο,  όταν κατά καιρούς εμφανίζονταν ένα-δύο αδέσποτα σκυλιά.

Το φαινόμενο της ύπαρξης πολλών αδέσποτων κυριαρχεί τα τελευταία 8 χρόνια. 

Όσον αφορά τους «καλοθελητές» εθελοντές, μόνιμους επικριτές και αυτοαποκαλούμενους σωτήρες του Δημ. Πάρκου, που εμφανίστηκαν πρόσφατα, νομίζουν ότι επειδή έφεραν μερικές πάπιες και τις ταϊζουν 10 λέπτα την ημέρα με ντομάτες, λαχανικά και άλλα οργανικά υπολλείμματα, (προκαλώντας πολλά προβλήματα), προσφέρουν τεράστιο έργο, που θα πρέπει να το διαφημίσουν στα ΜΜΕ. Αν δεν υπήρχε ειδικευμένο προσωπικό της Υπηρεσίας Πρασίνου να ταϊσει, να ποτίσει, να καθαρίσει και να φροντίσει για την ιατρική περίθαλψη των ζωντανών του Πάρκου, ο χώρος θα είχε καταντήσει εστία μόλυνσης και δυσωδίας.

Θα ήθελα να τονίσω ότι οποιαδήποτε καλοπροαίρετη βοήθεια με την αρωγή και συνεργασία της Υπηρεσίας, είναι καλοδεχούμενη.

Η φρικτή θανάτωση των παπιών είναι μια εγκληματική πράξη. Αντί να ψάξουμε τον ένοχο και να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε παρόμοια περιστατικά, μερικοί το θεωρούν ευκαιρία για να κατηγορήσουν και να δυσφημίσουν το Δημοτικό μας Πάρκο. Αυτό προκαλεί πραγματικά λύπη και απογοήτευση για τους ανθρώπους που πασχίζουν καθημερινά με κάθε τρόπο να συντηρήσουν το κόσμημα της Πόλης. Η υπηρεία Πρασίνου είναι πάντα ανοιχτή σε ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν. Όχι όμως αυτό να γίνεται αιτία αντιπαράθεσης και αδικαιολόγητης (ή στοχευμένης) γκρίνιας.

Δημοσιεύματα του τύπου... «πλήρης διάλυση του Δημ. Πάρκου....», «καταστράφηκε η τελευταία όαση ομορφιάς....», αποτελούν αρνητική προπαγάνδα και δυσφήμιση όχι μόνο για το Πάρκο αλλά και για ολόκληρη την Πόλη μας. Προκαλούν απαξίωση από τους ντόπιους και τον ξένο κόσμο, ενώ διαστρεβλώνουν πλήρως την πραγματική εικόνα. Όσοι ξένοι επισκέπτες μπαίνουν στο Πάρκο μας, μένουν έκπληκτοι από την ομορφιά του, την καθαριότητα και δίνουν συγχαρητήρια στους εργαζόμενους (πέντε άτομα για τα 30 πάρκα της πόλης, τα σχολεία, κ.λ.π.).

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΚΡΟΧΟΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

 

 

                                                   Ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Πρασίνου

                                              Νικόλαος Μπάμπος

                                               Γεωπόνος Α.Π.Θ.,

                                                Περιβαλλοντολόγος Msc.

Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb