Logo
Ποια είναι τα πρόσωπα, που έχει στο μυαλό του το ΠΑ.ΣΟ.Κ.; (2)

Είναι τα πρόσωπα της κοινωνίας, τα πρόσωπα κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα.

 Είναι οι Εργαζόμενες και οι Εργαζόμενοι στη Σχολική Καθαριότητα

Οι σχολικοί καθαριστές και καθαρίστριες πρόδηλα εξυπηρετούν μόνιμες ανάγκες της κοινωνίας μας. Παραμένουν σήμερα όμως όμηροι ακόμα και τρίωρων συμβάσεων εργασίας μερικής απασχόλησης που οδηγούν σε χαμηλότατες αμοιβές.

Οι μόνιμες ανάγκες πρέπει να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι δε μπορεί να χωρίζονται σε εργαζόμενους πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Εργαζόμενους που δικαιούνται επιδόματα και άλλους που δεν τα δικαιούνται.

Σήμερα, το προσωπικό που εργάζεται στη σχολική καθαριότητα απαιτεί τη χορήγηση και σε αυτό του έκτακτου εκλογικού επιδόματος. Οι σχολικοί καθαριστές και καθαρίστριες θα καθαρίσουν τα σχολεία πριν και μετά την ημέρα των εκλογών. Είναι οι άνθρωποι που θα φροντίσουν τα σχολεία να είναι καθαρά και ασφαλή να υποδεχτούν και πάλι τα παιδιά μας μετά το πέρασμα χιλιάδων ανθρώπων. Το αίτημά τους είναι δίκαιο. Κι όμως, ο Υπουργός Εσωτερικών αρνείται να το ικανοποιήσει.

Είναι καθήκον όλων μας να σκύψουμε με προσοχή πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την ισότιμη αντιμετώπισή τους.

Ολυμπία Αποστόλου
Υποψήφια Βουλευτής Ημαθίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κίνημα Αλλαγής 

Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb