Logo
Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι εργαζόμενοι θα το λάβουν έως και τον Σεπτέμβριο - Τι ισχύει για τον Οκτώβριο

Αφορά σε εργαζόμενους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις των κλάδων του τουρισμού και των μεταφορών.

sounao

Παράταση της δυνατότητας αναστολής σύμβασης για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις των κλάδων του τουρισμού και των μεταφορών, δίνει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο φορολογικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών.

Συνπεώς, επιχειρήσεις - εργοδότες των συγκεκριμένων κλάδων μπορούν να παρατείνουν την αναστολή των συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους (λόγω  COVID-19), ή να θέσουν για πρώτη φορά σε αναστολή συμβάσεις εργασίας μέρος ή το σύνολο του προσωπικού τους για το επόμενο δίμηνο (έως τις 30/9/2020).

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων αυτών είναι δικαιούχοι της προβλεπόμενης αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ (18 ευρώ/ ημέρα).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις που κάνουν χρήση του μέτρου αυτού, είναι να μην προβούν σε μειώσεις του προσωπικού τους.

Ειδικά για τα τουριστικά καταλύματα, παρέχεται η κατ' εξαίρεση δυνατότητα να παρατείνουν την αναστολή των συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων των τουριστικών καταλυμάτων, μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.

πηγή:insider.gr

sertor

Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb