Logo
Αναδρομικά: Πώς θα καταβληθούν στους παλαιούς συνταξιούχους

Την τελική πολιτική απόφαση για τον τρόπο καταβολής των αναδρομικών των παλαιών συνταξιούχων - μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ- ανακοινώνει εντός της εβδομάδας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

bokar

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αυτή την εβδομάδα, την Τετάρτη ή την Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των αναδρομικών των συνταξιούχων.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και μελετά το συνολικό κόστος. Πρόσθεσε δε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουν προσφυγές οι συνταξιούχοι, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα ακούσουν από τον Πρωθυπουργό μια οριζόντια λύση.

Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει την καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους παλαιούς συνταξιούχους, ανεξάρτητα αν έχουν προσφύγει ή όχι στη Δικαιοσύνη, σε πολλές δόσεις και σε βάθος εξαετίας ή πενταετίας με έναρξη το 2021.

Για την επιστροφή των χρημάτων του 11μηνου σε 2.500.000 συνταξιούχους το οικονομικό επιτελείο αναζητά 3,9 δισ. ευρώ, τα οποία σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη θα μπορούσαν να δοθούν σε εξαμηνιαίες ή ετήσιες δόσεις. Υπενθυμίζεται ότι επί τάπητος έχει τεθεί και η εξόφληση των αναδρομικών σε έως 72 μηνιαίες δόσεις.

Στη Δικαιοσύνη εκτιμάται ότι έχουν προσφύγει από τον Ιούνιο του 2015 και μετά περίπου 200.000 - 250.000 συνταξιούχοι. Μόνο στο Πρωτοδικείο Αθηνών εκκρεμούν πάνω από 6.000 ομαδικές αγωγές. Κυβερνητικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου και οι ένστολοι δεν καλύπτονται από την απόφαση του ΣτΕ, καθώς έχουν προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου.

πηγή:real.gr

serrob

 

Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb