Logo
ΕΡΓΑΝΗ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τους εργαζομένους-Πώς θα πάρετε το επίδομα των 800 ευρώ

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (supportemployees.yeka.gr) για την υποβολή αιτήσεων των εργαζομένων για το επίδομα των 800 ευρώ.

Όλοι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που η λειτουργία τους έχει ανασταλεί με απόφαση του κράτους ή πλήττονται σημαντικά μπορούν να υποβάλουν την Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένου στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka. gr.Εκεί θα ζητηθούν τα στοιχεία του προσωπικού του τραπεζικού λογαριασμού IBAN του εργαζομένου καθώς και ο αριθμός πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης της εκάστοτε εταιρείας.
Προσοχή: Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα 1η Απριλίου για όσους ο ΑΦΜ τους τελειώνει σε 1.Δηλαδή σήμερα θα υποβάλλουν τα στοιχεία τους όσοι ασφαλισμένοι έχουν τελευταίο νούμερο στον ΑΦΜ το «1», στις 2 Απριλίου όσοι έχουν το «2» στο τέλος και ούτω κάθε εξής.

Η πληρωμή
Τα πρώτα επιδόματα των 800 ευρώ θα δοθούν το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου στους εργαζόμενους,όπως τόνισε πρόσφατα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης. Ο υπουργός Εργασίας έδωσε ένα χρονοδιάγραμμα των πληρωμών του επιδόματος προς τους εργαζόμενους, που δεν εργάζονται μετά την αναστολή λειτουργίας χιλιάδων εταιριών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως πρόκειται για μία κρίση «παγκόσμια που έχει κλονίσει συθέμελα το σύνολο των οικονομιών» και τόνισε πως η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει να επεκτείνει την παρέμβαση της και για το επόμενο διάστημα, εφ’ όσον κριθεί απαραίτητο. Όπως επισήμανε ο υπουργός, μέχρι τις 10 Απριλίου θα πάρουν τα χρήματα οι εργαζόμενοι και για όσες επιχειρήσεις μπήκαν σε αναστολή με κρατική εντολή», ενώ οι υπόλοιποι που θα αρχίσουν να εγγράφονται από 1 Απριλίου, θα πάρουν τα χρήματα « σταδιακά και έως 30 Απριλίου». Ο κ. Βρούτσης επεσήμανε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία που θα παραλάβουν τα χρήματα.

πηγή:enikonomia.gr

Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb