Logo
Λαϊκές αγορές: «Αν χρειαστεί, θα σταματήσει η λειτουργία τους»

Όλα ανοιχτά για τις λαϊκές αγορές άφησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Αν υπάρξει συνωστισμός, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει ακόμη και να τις «κλείσει».

«Παρακολουθούμε πολύ στενά την λειτουργία της αγοράς. Σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές διαπιστώνουμε ότι λειτουργούν ομαλά, αλλά αν χρειαστεί, θα σταματήσουμε και τη λειτουργία των λαϊκών αγορών», τόνισε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Όπως είπε, οι λαϊκές εξακολουθούν να λειτουργούν για να μη δημιουργηθεί μεγαλύτερος συνωστισμός στην αγορά, αλλά είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν στην περίπτωση που παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, με τα νέα μέτρα, Δευτέρα και Τρίτη, οι λαϊκές αγορές λειτούργησαν ομαλά. Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη Δευτέρα (23.03.2020) εφαρμόζονται τα νέα μέτρα στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, όπου η απόσταση μεταξύ των πάγκων είναι 5 μέτρα ενώ μειώθηκαν κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί.

Επίσης έως τις ‪25 Απριλίου ανεστάλη προσωρινά η δραστηριότητα στις λαϊκές αγορές όσων κλάδων απαιτείται η μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια σε όλη τη χώρα.

Σε ότι αφορά  το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, αυτά θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 29 Μαρτίου. Από αύριο Πέμπτη 26 Μαρτίου έως και ‪το Σάββατο 25 Απριλίου, θα λειτουργούν από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή από τις ‪7:00 έως τις ‪21:00 και το Σάββατο από τις ‪7:00 έως τις ‪20:00.

Ωστόσο δεν αποκλείεται το ωράριο αυτό να μεταβληθεί αν απαιτηθεί, είπε ο υφυπουργός σημειώνοντας ότι το ωράριο θα εκδίδεται σε εβδομαδιαία βάση στο πλαίσιο παρακολούθησης της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.

πηγή: newsit.gr

 

Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb