Logo
Μητσοτάκης: Έκτακτο βοήθημα €200 έως €300 σε συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση

Ο πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων πως οι συνταξιούχοι που δεν είδαν αυξήσεις λόγω της προσωπικής διαφοράς θα λάβουν από 200-300 ευρώ, ανακοίνωσε πως θα αναβιώσουν οι παλιές ρυθμίσεις για χρέη, ενώ τόνισε πως θα χρηματοδοτηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023.

mpana

Για τους συνταξιούχους

«Θα υπάρξει ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από την 1/1/23» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Θα είναι μεταξύ 200 και 300 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που λαμβάνει ο καθένας» συμπλήρωσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμη ότι οι εξαγγελίες θα γίνουν αύριο από το Οικονομικό Επιτελείο, συμπληρώνοντας ότι: «Η παροχή θα δοθεί εφάπαξ και εκτιμούμε θα προσεγγίσει συνολικά τα 300 εκ. ευρώ», ωστόσο, όπως τόνισε η οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από προσδοκώμενο και είναι υπολογισμένο το δημοσιονομικό κόστος για την παροχή αυτή.

Αναλυτικά: 

«Πράγματι όταν υλοποιήσαμε την δέσμευσή μας για αύξηση των συντάξεων κατά 7,75% από το 2023 γνωρίζαμε ότι πραγματική αύξηση θα έβλεπαν οι συνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά ήταν δημιούργημα του νόμου Κατρούγκαλου και να εκφράσω επιεικώς τον προβληματισμό μου για αυτούς που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την προσωπική διαφορά όταν είναι οι οποίοι την θεσμοθέτησαν. Είναι υποκριτικό να γίνεται αυτό σήμερα από το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πετσόκοψε τις συντάξεις, θέσπισε την προσωπική διαφορά και έρχεται τώρα και λέει με ένα νόμο και ένα άρθρο μπορεί αυτή να αντικατασταθεί. Οπότε, πράγματι υπήρχαν αδικίες, υπήρχαν συνταξιούχοι και δεν είδαν αύξηση. Είμαι σήμερα στην θέση να έχω μία καλύτερη εικόνα για την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2023, επειδή έχω πει πολλές φορές ότι η οικονομία μας αναπτύσσεται καλύτερα από το προσδοκώμενο, αυτό δημιουργεί και περισσότερα έσοδα οπότε είμαι σήμερα σε θέση να αναγγείλω ότι θα υπάρχει ένα έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους οι οποίοι δεν είδαν αύξηση στη σύνταξη λόγω της προσωπικής διαφοράς το οποίο θα είναι 200 με 300€ ανάλογα το ύψος των αποδοχών τους».

πηγή:protothema.gr

terrob

Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb