Logo
Έρχονται νέα voucher για φθηνές διακοπές – Πότε θα δοθούν και ποιους αφορά

Έρχονται νέα voucher των 150 ευρώ για φθηνές διακοπές . Για το θέμα μίλησε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

beempa

Όπως είπε, τον Σεπτέμβριο θα διατεθούν εκ νέου 7.000-8.000 άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες των 150 ευρώ στους  δικαιούχους για να κάνουν διακοπές στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο και πρόσθεσε ότι η σχετική πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία στις 25 Αυγούστου.

To πρόγραμμα

Tα voucher αυτά αναμένονται να δοθούν στο πλαίσιο της τρίτης φάσης (Σεπτεμβρίου)  του προγράμματος ” North Evia-Samos Pass”. Οι αιτήσεις  θα γίνονται στην ιστοσελίδα https://vouchers.gov.gr/eviasamospass  από τη Πέμπτη 25/8/2022 έως και  τη Τετάρτη 31/8/2022 και η δυνατότητα για τη  χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας θα δίνεται μέχρι τις 30/9/2022.

Ενώ η αιτήσεις για τη τελευταία φάση του προγράμματος, τη τέταρτη θα γίνονται από τη Δευτέρα 26/9/2022 έως και Δευτέρα 10/10/2022 και θα δίνεται η δυνατότητα χρήσης της άυλης ψηφιακής κάρτας μέχρι  τις 31/10/2022. Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις για τη πρώτη φάση του προγράμματος είχαν αρχίσει στις 30/6.

Ο οδηγός  για το North Evia–Samos Pass-Ερωτήσεις και απαντήσεις

Στην ιστοσελίδα   https://vouchers.gov.gr/eviasamospass δημοσιεύθηκε ένας χρήσιμος οδηγός με ερωτήσεις και απαντήσεις για το πρόγραμμα  North Evia-Samos Pass.Αναλυτικά: 

Τι είναι το North Evia–Samos Pass;

Το North Evia-Samos Pass είναι μια δράση που προβλέπει τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού στη Σάμο και τη Βόρεια Εύβοια, περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020 και από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, αντίστοιχα.

Ποιοι είναι δικαιούχοι της δράσης;

Δικαιούχοι είναι όλα τα ενήλικα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020.  Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης, κατά την περ. β’ της παρ.4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013.     

Ποιος θεωρείται «ωφελούμενος» του δικαιούχου;

«Ωφελούμενοι» του δικαιούχου θεωρούνται:

α) τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020 και

β) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Σε περιπτώσεις συζύγων, προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου.

Επισημαίνεται ότι εκδίδεται μια και μόνο κάρτα για όλη την ωφελούμενη μονάδα, δηλαδή τον δικαιούχο και τους ωφελούμενούς του.

Ποιοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη δράση;

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι – ωφελούμενοι της οικονομικής ενίσχυσης, οι επιλεγέντες ως:

Δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.

Δικαιούχοι – ωφελούμενοι του προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό της Δ.Υ.Π.Α. 2022 καθώς και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού, δυνάμει του άρθρου 45 του ν. 4933/2022 (Α’ 99).

Δικαιούχοι – ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Ποιες είναι οι περιοχές που αφορούν τη δράση;

Το ποσό που διατίθεται από τη δράση μέσω της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών (τοπικής μεταφοράς, εστίασης και διαμονής) στη νήσο Σάμο (Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου) ή στη Βόρεια Εύβοια (Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας). Η περιοχή χρήσης (Σάμος ή Βόρεια Εύβοια) δηλώνεται ρητώς κατά την υποβολή της αίτησης από τον δικαιούχο και δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης.

Προσοχή: Αν εσείς ή ο/η σύζυγος σας ή το πρόσωπο που έχετε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης είστε μόνιμοι κάτοικοι της Β. Εύβοιας, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση μόνο για τη νήσο Σάμο (Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου). Αντίστοιχα, αν εσείς ή ο/η σύζυγος σας ή το πρόσωπο που έχετε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης είστε μόνιμοι κάτοικοι της νήσου Σάμου (Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου), μπορείτε να υποβάλετε αίτηση μόνο για τη Β. Εύβοια (Δήμοι Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας).

Πώς μπορώ να υποβάλλω αίτηση για τη δράση;

1ος  τρόπος:

Ο δικαιούχος πραγματοποιεί είσοδο στην εφαρμογή, η οποία πραγματοποιείται κατόπιν αυθεντικοποίησής του με τη χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet). Μετά την είσοδό του καταχωρίζει τα στοιχεία επικοινωνίας του, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, τα οποία στη συνέχεια πιστοποιεί. Στη συνέχεια, δηλώνει τον προορισμό της επιλογής του, ειδικότερα Σάμο ή Βόρεια Εύβοια.

Έπειτα, για να υποβάλει και να ολοκληρώσει την αίτησή του, θα πρέπει να καταχωρίσει και να επιβεβαιώσει το κινητό τηλέφωνο στο οποίο επιθυμεί να ενεργοποιηθεί η ψηφιακή κάρτα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να συμπληρώσει και να επιβεβαιώσει το email του. Εφόσον επιλέξει τηλέφωνο, θα λάβει ειδοποίηση για να επιβεβαιώσει το κινητό του, που θα έχει προηγουμένως καταχωρίσει στην αίτηση. Επίσης, για να ολοκληρωθεί το αίτημα, πρέπει να συμφωνήσει να πιστωθούν τα χρήματα στην άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Ακολούθως, δηλώνει υπεύθυνα ότι ο ίδιος και οι ωφελούμενοι αυτού (βλ. ερώτηση 2) δεν έχουν επιλεγεί ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022 του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022, καθώς και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού δυνάμει του άρθρου 45 του ν. 4933/2022 (Α’ 99) ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο. Παράλληλα, δηλώνει ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο για την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, εστίασης και διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.

Σημείωση: Κάθε κινητό ή/και email μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια και μόνο αίτηση.

2ος τρόπος:

Ο δικαιούχος έχει, επίσης, τη δυνατότητα να υποβάλλει αίτηση και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Ποιες είναι οι καταστάσεις της αίτησής μου;

Η αίτηση κάθε πολίτη μπορεί να βρίσκεται σε μία από τις ακόλουθες καταστάσεις:

Επεξεργασία από Δικαιούχο

Υπό έλεγχο

Προς έκδοση (εντός 2 εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης)

Εγκριθείσα

Απορριφθείσα

Για οποιαδήποτε επιπλέον απορία/διευκρίνιση, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το Γραφείο Αρωγής της Δράσης.

Μπορώ να υποβάλω δεύτερη αίτηση;

Όχι. Στην περίπτωση εγκεκριμένης αίτησης δεν επιτρέπεται η ανάκληση ή η υποβολή δεύτερης αίτησης.

Πώς εκδίδω την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα για το North Evia–Samos Pass;

Μέσω της ειδικής εφαρμογής κι εφόσον η αίτηση έχει υποβληθεί και εγκριθεί, δικαιούστε την έκδοση άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, στην οποία πιστώνεται το αναλογούν ποσό. Μετά την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ο Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών σας ενημερώνει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλοντας:

α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και

β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Αφότου εισέλθετε στον ανωτέρω σύνδεσμο, δημιουργείτε προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνετε κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσετε την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

πηγή:enikonomia.gr

bebek

Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb