Κυριακή, Σεπτέμβριος 25, 2022
Follow Us
Πέντε ρυθμίσεις που αυξάνουν τη «ζωή» της μπαταρίας του κινητού σας

Είναι ίσως η συσκευή που χρησιμοποιείτε πιο πολύ από όλες στην καθημερινότητά σας.

napkar

Γι’αυτό το λόγο και η μπαταρία του κινητού σας πέφτει με πολύ γρήγορους ρυθμούς με αποτέλεσμα πολλές φορές να σας αφήνει εκτεθειμένους.

Αν είστε από αυτούς που δεν αποχωρίζονται ούτε λεπτό το κινητό τους τότε αυτό το άρθρο πρέπει να το διαβάσετε. Αυτές είναι οι 5 ρυθμίσεις που μπορείτε να κάνετε για να μην ξεφορτίζεται όλη την ώρα.

Χαμηλώστε τη φωτεινότητα Αν η φωτεινότητα του κινητού σας είναι πολύ δυνατή τότε μην απορείτε που ξεμένετε συνεχώς από μπαταρία. Σε πολλές συσκευές υπάρχει η επιλογή της αυτόματης ρύθμισης της φωτεινότητας της οθόνης ανάλογα με το που βρίσκεστε. Αν δεν υπάρχει αυτή η επιλογή τότε μπορείτε να χαμηλώνετε τη φωτεινότητα σε σημείο που να μπορείτε να διαβάζετε χωρίς να κουράζεστε.

Απενεργοποιήστε την αυτόματη ενημέρωση των εφαρμογών Αν το κινητό σας έχει επιλογή αυτόματης ενημέρωσης των εφαρμογών που έχετε σε αυτό τότε καλό θα είναι να την κλείσετε. Η αυτόματη ενημέρωση των εφαρμογών μπορεί να ρίξει την μπαταρία σας και κατά 70%.

Κλείστε τις ειδοποιήσεις και τα δεδομένα Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε ανά πάσα ώρα και στιγμή πόσα like έχετε σε φωτογραφία που ανεβάσατε στο Instagram ή στο Twitter ή ποιος έκανε καινούργια ανάρτηση video στο Youtube. Μπορείτε όταν θέλετε να δείτε κάτι να μπαίνετε στην εκάστοτε εφαρμογή και να το βλέπετε. Όλες τις άλλες ώρες καλό είναι να κλείνετε τις ειδοποιήσεις. Πέρα από το ότι θα κάνετε καλό στην μπαταρία του κινητού σας, θα έχετε και το κεφάλι σας ήσυχο.

Απενεργοποιήστε τη δόνηση Η δόνηση καταναλώνει πολύ περισσότερη μπαταρία από όταν έχετε το κινητό σας δυνατά και φυσικά από όταν το έχετε στο αθόρυβο. Αν είστε από αυτούς που αγαπούν τη δόνηση, σκεφτείτε το ξανά και απενεργοποιήστε την. Έτσι, η μπαταρία του κινητού σας δεν θα πέφτει πολύ γρήγορα.

Φορτίζετε το κινητό σας όσο πρέπει Μην φορτίζετε το κινητό σας μέχρι το 100%. Προτιμάτε να το φορτίζετε μέχρι το 80%. Εάν φορτιστεί πλήρως τουλάχιστον μην το αφήνετε συνδεδεμένο με τον φορτιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάτι τέτοιο με την πάροδο του χρόνου θα κάνει κακό στην μπαταρία σας.

πηγή:spirossoulis.com

gopar