Παρασκευή, Αύγουστος 12, 2022
Follow Us
«Βροχή» τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις και παραβίαση καραντίνας

Περίπου 4.000 πρόστιμα έχουν επιβληθεί από τη Δευτέρα, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, σε όσους μετακινούνται χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

Όπως ενημερώνει η Ελληνική Αστυνομία, έχουν βεβαιωθεί 3.491 παραβάσεις, καθώς συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα για τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σήμερα Πέμπτη, από τις έξι το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι, επιβλήθηκαν 541 διοικητικά πρόστιμα, ως εξής:

156 στην Αττική, 

56 στην Κρήτη,

51 στα Ιόνια Νησιά,

51 στη Δυτική Ελλάδα,

39 στην Ήπειρο, 

36 στην Πελοπόννησο,

29 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

28 στην Κεντρική Μακεδονία,

24 στο Νότιο Αιγαίο,

18 στη Θεσσαλία, 

18 στη Θεσσαλονίκη, 

16 στη Στερεά Ελλάδα,

16 στο Βόρειο Αιγαίο και

3 στη Δυτική Μακεδονία.

92 πρόστιμα των 5.000 ευρώ για παραβίαση καραντίνας

Οι έλεγχοι καραντίνας το επόμενο διάστημα θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και κάλεσε όσους εμπλέκονται στη διαδικασία απομόνωσης, να είναι πλήρως συμμορφωμένοι με τις προβλεπόμενες διατάξεις.

Όπως είπε, 5.824 πολίτες - επαφές κρουσμάτων ή ταξιδιώτες από χώρες του εξωτερικού - βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα πανελλαδικά. Έχουν ολοκληρώσει το 7ημερο ή 14ημερο απομόνωσής τους, 825 πολίτες. Συνολικά, έχουν γίνει 1.116 μέχρι σήμερα δειγματοληπτικοί έλεγχοι και 92 πολίτες έχουν βρεθεί εκτός του σπιτιού τους, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί το πρόστιμο των 5000 ευρώ και να τους ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.

Ανέφερε επίσης ότι στο κάλεσμα εθελοντικής προσφοράς στο Σύστημα Υγείας έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα 8.785 επαγγελματίες υγείας και γενικά άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή τη φάση το σύστημα.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η ελληνική κοινωνία, στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις, ναι μεν οι ευπαθείς ομάδες είναι πιο ευάλωτες αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι είμαστε ασφαλείς», τόνισε. Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι «ο καλύτερος τρόπος να σπάσουμε την αλυσίδα, να νικήσουμε την πανδημία, είναι περιορίζοντας στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας».

Επανέλαβε ότι «όσο πιο αυστηρά εφαρμόσουμε τα μέτρα, όσο πιο πειθαρχημένα και με συνέπεια μείνουμε σπίτι μας, τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα της καθημερινότητας που αφήσαμε».

πηγή: efsyn.gr