Κυριακή, Μαϊος 16, 2021
Follow Us
Ιδέες για να περάσουμε όμορφα με τα παιδιά στο σπίτι-Της Φανής Παπαδοπούλου-Ειδική Παιδαγωγός MSc

Είναι γεγονός πως το διάστημα αυτό γονείς και παιδιά συναντιούνται για πολλές ώρες στο σπίτι καθώς τα σχολεία και οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι κλειστά.

Ίσως να είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσος ελεύθερος χρόνος χωρίς πολλές υποχρεώσεις τον οποίο όμως καλό θα ήταν οι γονείς με τα παιδιά τους να περάσουν δημιουργικά. Πού; Μα πού αλλού; Στο σπίτι.

Δείξτε στα παιδιά σας φωτογραφίες και βίντεο από όταν ήσασταν και ήταν μικρά. Ετοιμάστε μια ωραία ζεστή σοκολάτα, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ και ανοίξτε ψηφιακές και μη φωτογραφίες. Σίγουρα θα είναι διασκεδαστικό να δουν τα παιδιά σας πως ήσασταν οι ίδιοι στην ηλικία τους, να καταλάβουν ότι δεν γεννηθήκατε μεγάλοι. Επίσης, εντυπωσιακό για αυτά θα είναι να δουν τον εαυτό τους στο πέρασμα του χρόνου. Η όλη διαδικασία σίγουρα… συγκινητική για σας.

Κάντε ζωγραφιές για τον παππού και τη γιαγιά. Λόγω των ημερών οι πρώτοι άνθρωποι από τους οποίους έχουμε απομακρυνθεί είναι τα άτομα τρίτης ηλικίας. Έτσι λοιπόν δημιουργούμε τις πιο όμορφες ζωγραφιές με μηνύματα αισιοδοξίας και αγάπης και τις δίνουμε στους παππούδες μας είτε μέσα στα ψώνια που θα τους πάμε είτε μόλις τους δούμε ξανά.

Φτιάξτε ποπ κορν και δείτε την αγαπημένη σας ταινία. Όλοι έχουμε μια ταινία που όσες φορές και να τη δούμε ποτέ δεν είναι αρκετό. Ευκαιρία λοιπόν, τώρα που υπάρχει άπλετος ελεύθερος χρόνος να τη δούμε  μια φορά ακόμη. Αυτή τη φορά χωρίς το άγχος ότι κάτι πρέπει να αναβάλουμε ή βιαστικά για να προλάβουμε κάποιο άλλη εξωτερική μας δουλειά.

Παίξτε το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Κάποιος από τους γονείς ή τα παιδιά θα κρύψει ένα «μαγικό» θησαυρό σε ένα μυστικό  μέρος του σπιτιού. Οι υπόλοιποι είτε ατομικά είτε χωρισμένοι σε ομάδες θα κάνουν τον τόπο άνω κάτω μέχρι τελικά να βρεθεί ο πολυπόθητος θησαυρός. Νικητής φυσικά; Όποιος καταφέρει να βρει τον θησαυρό. Έπαθλο; Κάτι πεντανόστιμο που θα έχει μαγειρέψει μυστικά από πριν η μαμά. Κανόνας συμμετοχής: Στο τέλος συμμαζεύουμε όλοι μαζί το σπίτι και το φέρνουμε στην κατάσταση που ήταν πριν αρχίσει το παιχνίδι.

Αφήστε τη φαντασία να οργιάσει. Δώστε χρόνο στα παιδιά σας να σκεφτούν, να φανταστούν, να δημιουργήσουν, να ετοιμάσουν και να σας παρουσιάσουν μια θεατρική παράσταση. Ηθοποιοί, παραγωγοί, σκηνοθέτες θα είναι τα ίδια άρα το αποτέλεσμα προμηνύεται καταπληκτικό.

Να περάσετε όμορφα και να χαρείτε αυτές τις στιγμές τις οποίες τα παιδιά σας σίγουρα θα θυμούνται!

Φανή Παπαδοπούλου- Ειδική Παιδαγωγός MSc