Logo

cheΜε τον όρο «προσυμπτωματικός έλεγχος» (Check-Up) εννοούμε την αναζήτηση κάποιας διαταραχής της υγείας μας, μέσω των εργαστηριακών διαγνωστικών εξετάσεων, προτού αυτή ακόμα εκδηλωθεί ή όπως αλλιώς λέμε, προτού αυτή μας «δώσει συμπτώματα».

Μετά από μακροχρόνιες επιστημονικές έρευνες, η ιατρική σήμερα παραδέχεται ότι η σύγχρονη εξέλιξη στον τομέα των Εργαστηριακών Διαγνωστικών Εξετάσεων σε συνδυασμό με την εξέταση από τον Ειδικό Ιατρό προσφέρει ένα σίγουρο μέσο για τη σωστή και έγκαιρη Διάγνωση και Θεραπεία πολλών ασθενειών.

Κυρίως όμως συντείνει στην πρόληψη τους που είναι ο πιο σύγχρονος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των κυριοτέρων ασθενειών της εποχής μας. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι εξετάσεις αυτές θα πρέπει να γίνονται μία φορά τον χρόνο (εκτός από ειδικές περιπτώσεις) ώστε οποιαδήποτε αλλαγή από χρόνο σε χρόνο να εντοπίζεται έγκαιρα και να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.

arabΤα τελευταία στοιχεία ερευνών αποδεικνύουν ότι ο Ετήσιος Προσυμπτωματικός Έλεγχος από τον ειδικό ιατρό, μαζί με τις απαιτούμενες Εργαστηριακές Διαγνωστικές Εξετάσεις, μειώνουν σε μεγάλο βαθμό τους διάφορους προδιαθεσικούς παράγοντες κινδύνου που απειλούν την υγεία μας. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατες έρευνες η έγκαιρη παρέμβαση και αλλάγή τρόπου ζωής, θα μπορούσε να αποτρέψει την εμφάνιση διαβήτη κατά 93%, του εμφράγματος του μυοκαρδίου κατά 81%, του εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 50% και διάφορων μορφών καρκίνου κατά 36%.

Συνεπώς οι Εργαστηριακές Διαγνωστικές Εξετάσεις είναι ένα χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο στα χέρια του ιατρού, ο οποίος θα μπορέσει να εντοπίσει έγκαιρα αυτούς τους προδιαθεσικούς παράγοντες και θα του επιτρέψει να κάνει διάγνωση σε πρώιμο στάδιο και να προχωρήσει στη θεραπεία ή να συστήσει «προληπτικές στρατηγικές» για την υγεία μας.

Επομένως, ο Ετήσιος Προληπτικός - Προσυμπτωματικός Έλεγχος αποτελεί βασική κατάκτηση της ιατρικής, καθώς συντελεί στην έγκαιρη διάγνωση και κατ’ επέκταση στην αντιμετώπιση διαφόρων παθολογικών καταστάσεων που προσβάλλουν ετησίως εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Θέλοντας να συμβάλουμε και εμείς εποικοδομητικά στην προστασία και καλυτέρευση της υγείας των συνανθρώπων μας, το Εργαστήριο μας έχει δημιουργήσει μια σειρά από Ειδικά Προγράμματα Αναλύσεων Προσυμπτωματικού Ελέγχου (Check-Up) σε Ειδικές Τιμές, βασισμένο σε Ευρωπαϊκά πρότυπα, που καλύπτουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις σύγχρονες διαγνωστικές απαιτήσεις της Προληπτικής Ιατρικής. Οι εξετάσεις αυτές περιλαμβάνουν αιματολογικό έλεγχο, έλεγχο αναιμιών και άλλων ελλείψεων, έλεγχο καρδιοαγγειακής λειτουργίας, διαβήτη, νεφρών, ήπατος, χολής, παγκρέατος, οστών, λοιμωδών νοσημάτων κ.λ.π.

Τέλος ας έχουμε πάντοτε υπ’ όψιν μας ότι: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ.

Aραμπατζή Στέλλα MD,MSc

Μικροβιολόγος

Δες ακόμα: Bioanalysisnet

Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb