Logo
«Περιπέτειες στη bee happy»-Το πρώτο παραμύθι των παιδιών του (ΚΔΑΠ) Bee Happy

Υπάρχει άραγε κάτι πιο γλυκό από ένα παραμύθι, από μια παιδική ιστορία;

Θαρρώ πως ναι, ένα παραμύθι που γράφτηκε από παιδιά. Όταν ξεκίνησε το μάθημα της Δημιουργικής Γραφής από την κα. Κική Σταυριανίδου στο πλαίσιο των δημιουργικών δράσεων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Bee Happy, κανείς δεν είχε στο μυαλό του πως στο τέλος θα είχαμε τη χαρά να κρατάμε σήμερα περήφανοι το δικό μας βιβλίο στο χέρι.

Μέσα από τη συγγραφή, οι μικροί μαθητές γνώρισαν καλύτερα την πλούσια ελληνική γλώσσα, περιπλανήθηκαν σε πολύχρωμους, απίθανους κόσμους και έδωσαν σάρκα και οστά σε όνειρα και τις μύχιες σκέψεις τους. Έγιναν υπερήρωες, προβληματίστηκαν για πολύπλοκα ζητήματα που οι ενήλικες κακώς πιστεύουν πως δεν τους αφορούν, αναρωτήθηκαν «γιατί;», «πώς» και «τι θα γινόταν αν;» εξασκώντας έτσι την κριτική τους σκέψη, τη γόνιμη φαντασία και τον λόγο τους, τόσο σε προφορικό όσο και σε γραπτό επίπεδο. Παράλληλα, εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους, τόνωσαν την αυτοπεποίθησή τους, έμαθαν να συνεργάζονται αρμονικά και να νιώθουν περήφανοι για τις ιδέες τους, όσο παράξενες και αν φαίνονται.

vik

Το παραμύθι «Περιπέτειες στη bee happy» προέκυψε μετά από ειρηνικές διαφωνίες, εποικοδομητικές συζητήσεις, ατελείωτες ώρες καταιγισμού ιδεών και ακόμα περισσότερες ώρες ονειροπόλησης από μια ομάδα 24 ατόμων (8 έως 12 ετών). Όλα τα παιδιά συμμετείχαν στη συγγραφή του παραμυθιού με ενθουσιασμό, βάζοντας το καθένα το δικό του λιθαράκι με μια ιδέα, μια πρόταση, μια παρομοίωση, ένα ταιριαστό επίθετο. Όσο για το τελικό αποτέλεσμα… Αυτό θα μπορείτε να το απολαύσετε μαζί την εγγραφή σας στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Bee Happy και να γίνει και το παιδί σας κομμάτι του επόμενου παραμυθιού που θα γράψουμε τη νέα χρονιά στο μάθημα της Δημιουργικής Γραφής από την κα. Κική Σταυριανίδου.

Σας περιμένουμε…

vik

Copyright © 2020 inaoussa.gr | All rights reserved | Development by LEONweb