Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γερμανία: Διαμάντι 49 καρατίων μεταξύ των κλοπιμαίων της διάρρηξης στο μουσείο της Δρέσδης PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | ΚΟΣΜΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2019 11:23   

germΈνα διαμάντι 49 καρατίων είναι ανάμεσα στα σχεδόν δέκα πολύτιμα αντικείμενα που εκλάπησαν τη Δευτέρα στη θεαματική διάρρηξη στο μουσείο της Δρέσδης, ανακοίνωσε την Τετάρτη η διεύθυνση του μουσείου.

Οι επιδέξιοι διαρρήκτες, που ακόμα διαφεύγουν της σύλληψης, άρπαξαν δέκα κοσμήματα και θησαυρούς που έφεραν συνολικά αρκετές «εκατοντάδες» διαμάντια, ανάμεσά τους ένα σπαθί του οποίου η λαβή είναι επικαλυμμένη με εννέα μεγάλα διαμάντια και 770 μικρά διαμάντια, καθώς και τρία σετ κοσμημάτων με διαμάντια και ρουμπίνια «ανεκτίμητης αξίας», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του μουσείου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Έντεκα αντικείμενα εκλάπησαν ολόκληρα, ενώ λείπουν τμήματα ακόμη τριών πολύτιμων αντικειμένων. Το λευκό της Δρέσδης, γνωστό ως λευκό διαμάντι της Σαξονίας, είναι ένα από τα πλέον πολύτιμα κοσμήματα της συλλογής του Αυγούστου του Δυνατού, Εκλέκτορα της Σαξονίας τον 18ο αιώνα και μετέπειτα Βασιλιά της Πολωνίας. Ενσωματωμένο σε μια επωμίδα, αυτό το διαμάντι των σχεδόν 50 καρατίων αποκτήθηκε τον Φεβρουάριο του 1728 από τον Αύγουστο τον Δυνατό έναντι ποσού που θεωρείται «σχεδόν ασύλληπτο» για την εποχή εκείνη - 200.000 τάλερ (παλιού γερμανικού νομίσματος), αναφέρει το μουσείο στον ιστότοπό του.

«Το κομμάτι που εκλάπη έχει μεγάλη αξία γιατί θεωρείται ότι είναι μια πέτρα πολύ υψηλής ποιότητας. Η καθαρότητα δεν είναι γνωστή για αυτό το διαμάντι, αλλά υποθέτοντας ότι έχει σχετικά καλή καθαρότητα, είναι μια πέτρα αξίας ενδεχομένως 10 έως 12 εκατομμύρια δολαρίων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τομπίας Κόρμιντ, γενικός διευθυντής της εταιρίας 77Diamonds. «Αν οι ληστές το έχουν στα χέρια τους, πέτυχαν τζακ-ποτ», πρόσθεσε ο κ. Κόρμιντ.

Αλλα αντικείμενα που εκλάπησαν περιλαμβάνουν ένα μέρος του διαμαντένιου περιδέραιου της βασίλισσας Αμαλίας της Βαυαρίας με περισσότερα από 600 διαμάντια.

Το πρωί της Δευτέρας, τέσσερις διαρρήκτες κατάφεραν να μπουν μέσα στο μουσείο της Δρέσδης και στη συνέχεια να διαφύγουν εντός ολίγων λεπτών, αρπάζοντας τα πολύτιμα αντικείμενα.

πηγή:naftemporiki.gr
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved