Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ΗΠΑ στέλνουν τελεσίγραφο στη Ρωσία για τη Συνθήκη INF PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | ΚΟΣΜΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Τετάρτη, 05 Δεκέμβριος 2018 10:48   

ipaΔιορία 60 ημερών, προκειμένου να συμμορφωθεί στη Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς (INF), έδωσαν οι ΗΠΑ στη Ρωσία, απειλώντας ότι μετά το πέρας αυτής θα μπορούν να κατασκευάζουν, να πραγματοποιούν δοκιμές και να αναπτύσσουν νέους πυραύλους.

Το τελεσίγραφο, που εστάλη στη Μόσχα διά στόματος του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, θα μπορούσε να σημάνει την έναρξη ενός νέου αγώνα όπλων, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις για την Ευρώπη.

Χάρις στη Συνθήκη INF, τα πυρηνικά όπλα παρέμεναν μακριά από το ευρωπαϊκό έδαφος επί σχεδόν τρεις δεκαετίες. Εάν ωστόσο η συμφωνία καταρρεύσει, ενδεχομένως να επιστρέψουν ακόμη και τον Φεβρουάριο.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους έπειτα από συνάντηση των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Πομπέο έκανε μία ανακεφαλαίωση των μακρόχρονες αμερικανικών καταγγελιών σχετικά με τις παραβιάσεις της συνθήκης και ειδικότερα την ανάπτυξη πυραυλικού συστήματος, το οποίο – σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό – αποτελεί μέρος μόνο της ευρύτερης συμπεριφοράς της Μόσχας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας από την πλευρά του απάντησε την Τετάρτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν παράσχει ακόμη στοιχεία για τις κατηγορίες εις βάρος της Μόσχας. Σε κάθε περίπτωση, η Μόσχα εξακολουθεί να συζητά το ζήτημα με την Ουάσιγκτον, τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα.

πηγή:naftemporiki.gr
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved