Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κύπρος: Στην τελική ευθεία οι ετοιμασίες για τη γεώτρηση της Εxxon Mobil PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | ΚΟΣΜΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Πέμπτη, 01 Νοέμβριος 2018 11:04   

kupΣτην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη γεώτρηση της Εxxon Mobil στο τεμάχιο «10», στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.

Όπως μεταδίδει το ΡΙΚ, εδώ και μία εβδομάδα βρίσκονται στη Λεμεσό τέσσερα σκάφη, τα οποία θα προσφέρουν υποστηρικτικές υπηρεσίες. Τα σκάφη αυτά στον ίδιο όμιλο και εκπροσωπούνται από δύο κυπριακές εταιρείες, οι οποίες έχουν υπογράψει συμφωνία εξυπηρέτησης με τον αμερικανικό κολοσσό. Τα τέσσερα σκάφη θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις σύνδεσης με την πλατφόρμα γεώτρησης, υπό τις θαλάσσιες συνθήκες που επικρατούν αυτή την εποχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΡΙΚ, η πλατφόρμα αναμένεται στην περιοχή στις 15 Νοεμβρίου. Πάντως μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό κατά πόσο ο προορισμός της θα είναι απευθείας το τεμάχιο «10» της κυπριακής ΑΟΖ ή εάν θα προσεγγίσει πρώτα το λιμάνι Λεμεσού.

Η Εxxon Mobil είναι αποφασισμένη να τηρήσει τους σχεδιασμούς που έχει ανακοινώσει για διερευνητική γεώτρηση στο στόχο «ΔΕΛΦΙΝΟΣ», έναν από τους τρεις, στο τεμάχιο «10».

πηγή:naftemporiki.gr
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved