Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρατείνεται η ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία και στο Ιράκ PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | ΚΟΣΜΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Πέμπτη, 04 Οκτώβριος 2018 10:36   

tourkΤην παράταση για έναν χρόνο της ανάπτυξης τουρκικών στρατευμάτων σε εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, ενέκρινε την Τετάρτη το τουρκικό κοινοβούλιο, όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η ανάπτυξη των στρατευμάτων, που είχε εγκριθεί από το τουρκικό κοινοβούλιο για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2014, παρατείνεται έκτοτε κάθε φορά για ένα έτος.

Με την εντολή αυτή εξουσιοδοτούνται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στις δύο χώρες που γειτονεύουν με την Τουρκία, εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και άλλων οργανώσεων που η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατικές.

Η απόφαση, που εγκρίθηκε την Τετάρτη από την τουρκική εθνοσυνέλευση, τονίζει ότι είναι «ουσιώδες για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα» για την αντιμετώπιση «οποιασδήποτε απειλής».

Ο Ισμέτ Γιλμάζ, πρόεδρος της επιτροπής Άμυνας του τουρκικού κοινοβουλίου, διεμήνυσε ότι ο πόλεμος της Τουρκίας εναντίον «της τρομοκρατίας» δεν πρόκειται να σταματήσει. «Δεν θα επιτρέψουμε σε τρομοκρατικές οργανώσεις να κρύβονται ή να εκπαιδεύονται (κοντά) στα νότια σύνορά μας, ή να οργανώνουν επιθέσεις εναντίον της χώρας μας εκμεταλλευόμενες την ασταθή πολιτική κατάσταση στο Ιράκ και στη Συρία», δήλωσε ο Γιλμάζ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Τον Μάρτιο, τουρκικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από οργανώσεις Σύρων ανταρτών που εξοπλίστηκαν και εκπαιδεύτηκαν από την Άγκυρα, κατέλαβαν την περιοχή Αφρίν, στη βόρεια Συρία, μέχρι τότε προπύργιο των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), μιας κουρδικής ένοπλης οργάνωσης που υποστηρίζεται από την Ουάσιγκτον, αλλά χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.

πηγή:naftemporiki.gr
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved