Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ισραήλ: Το ιρανικό καθεστώς ή θα συμμορφωθεί ή θα καταρρεύσει PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | ΚΟΣΜΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Τρίτη, 07 Αύγουστος 2018 10:31   

texerΑν η Τεχεράνη δεν συμμορφωθεί στις απαιτήσεις των ΗΠΑ, το καθεστώς της θα κινδυνεύσει με κατάρρευση. Η προειδοποίηση ήρθε από τον Ισραηλινό υπουργό Πληροφοριών, Ίσραελ Κατς, ο οποίος και εξέφρασε την ικανοποιήσή του για την επαναφορά των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν.

«Οι αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν θα αναγκάσουν τους Ιρανούς να αποφασίσουν αν θα συμμορφωθούν προς τις απαιτήσεις των ΗΠΑ στο πεδίο του πυρηνικού τους προγράμματος και της τρομοκρατίας στην περιοχή ή εάν θα διακινδυνεύσουν την κατάρρευση, την πτώση του καθεστώτος» έγραψε ο Κατς σε ανάτησή του στο Twitter «Το πρώτο ενδεχόμενο είναι καλό, το δεύτερο είναι υπέροχο» πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση του Βενιαμίν Νετανιάχου είναι από τους πλέον σφοδρούς επικριτές της πολυμερούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που υπεγράφη το 2015 και στήριξε με θέρμη την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία και να επαναφέρει τις κυρώσεις.

Στον αντίποδα οι ευρωπαϊκές χώρες στηρίζουν τη συμφωνία και προειδοποιιούν ότι οι μονομερείς αποφάσεις των ΗΠΑ ενέχουν τον κίνδυνο νέων εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

πηγή:naftemporiki.gr
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved