Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προθεσμία 60 ημερών για τη διάσωση της ιρανικής συμφωνίας PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | ΚΟΣΜΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Δευτέρα, 14 Μάιος 2018 10:22   

iranΠροθεσμία 60 ημερών δίνει η Τεχεράνη στην Ε.Ε., προκειμένου να παράσχει όλες τις απαιτούμενες εγγυήσεις για την τήρηση της συμφωνίας του 2015, η οποία αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Στον απόηχο της αποχώρησης των ΗΠΑ, οι αξιωματούχοι των δύο πλευρών θα έχουν αυτή την εβδομάδα κατ’ ιδίαν επαφές, προκειμένου να βρουν τη χρυσή τομή, η οποία θα διατηρήσει «ζωντανή» την προ τριετίας συμφωνία.

Η Τεχεράνη αξιώνει σαφείς εγγυήσεις τόσο για τη διασφάλιση των συμφερόντων της, όσο και για την αντιστάθμιση των ζημιών από την αποχώρηση των ΗΠΑ.

«Εάν οι Ευρωπαίοι δεν παράσχουν εγγυήσεις, θα εναπόκειται στην ηγεσία της χώρας να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις» προειδοποίησε σήμερα υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, ξεκίνησε σήμερα τη μαραθώνια διπλωματική του περιοδεία, με την ελπίδα να επιτύχει ένα σαφές πλαίσιο για το μέλλον της συμφωνίας.

Ο Ζαρίφ σήμερα βρέθηκε στο Πεκίνο, ενώ αύριο θα μεταβεί στη Μόσχα και μετέπειτα τις Βρυξέλλες, όπου θα έχει επαφές με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας.

πηγή:naftemporiki.gr

loft 

inaoussa.gr - All Rights Reserved