Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Β. Κορέα: Τα πυρηνικά στρέφονται μόνο κατά των ΗΠΑ-Εκτός συζήτησης η αποπυρηνικοποίηση PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | ΚΟΣΜΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Τετάρτη, 10 Ιανουάριος 2018 12:30   

koreaΤην άρνησή της να διεξαχθεί συζήτηση επί των πυρηνικών της όπλων εξέφρασε η Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας πως αυτά στοχεύουν μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι τη Νότια Κορέα.

Στην κοινή ανακοίνωση, μετά από 11 ώρες συζητήσεων της Σεούλ με την Πιονγιάνγκ, η Βόρεια Κορέα δεσμεύτηκε ότι θα στείλει μεγάλη αντιπροσωπεία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο στη Νότια Κορέα, αλλά διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή η Σεούλ πρότεινε να διεξαχθούν συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου για να επιλύσουν προβλήματα, όμως η Πιονγιάνγκ υπογράμμισε ότι ο αφοπλισμός δεν θα αποτελέσει αντικείμενο των συζητήσεων αυτών.

«Όλα τα όπλα μας, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών βομβών, των βομβών υδρογόνου και των βαλλιστικών πυραύλων, στοχεύουν μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες, όχι τους αδελφούς μας (σ.σ. τους Νοτιοκορεάτες), ούτε την Κίνα και τη Ρωσία», είπε ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της Βόρειας Κορέας, Ρι Σον Γκουόν.

πηγή:naftemporiki.gr
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved