Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενισχύει τη ναυτική παρουσία του στη Μαύρη Θάλασσα το ΝΑΤΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | ΚΟΣΜΟΣ
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 15:44   

mauriΤην ενίσχυση της ναυτικής του παρουσίας στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ, αντιδρώντας στην απειλητική, όπως τη χαρακτηρίζει, συμπεριφορά της Ρωσίας μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία το 2014.

Όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των κρατών - μελών της συμμαχίας στις Βρυξέλλες, πέραν της ναυτικής παρουσίας του, το NATO προχωρά επίσης σε αεροπορική επιτήρηση.

Στη Μαύρη Θάλασσα, η ανάπτυξη πλοίων θα είναι πλέον «όλο και πιο συχνή», όπως επίσης και τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τα κράτη της περιοχής, διευκρίνισε ο κ. Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Η ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της Συμμαχίας εγγύτερα στη Ρωσία έχει «αμυντική» φύση και «δεν απειλεί σε καμία περίπτωση να προκαλέσει μια σύγκρουση ή μια κλιμάκωση των εντάσεων», διαβεβαίωσε ο γ.γ. του NATO.

Η Τουρκία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι τα τρία κράτη μέλη του NATO που διαθέτουν πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα, κάτι που ισχύει επίσης για την Ουκρανία και τη Γεωργία, χώρες - εταίρους της συμμαχίας που έχουν διαφορές ή έχουν εμπλακεί σε συγκρούσεις με τη Ρωσία.

H Μόσχα εξέφρασε πάντως την αντίθεσή της για την απόφαση αυτή, κάνοντας λόγο για «άλλο ένα βήμα προς την αύξηση της έντασης σε μια περιοχή που άπτεται ζωτικών συμφερόντων της Ρωσίας», όπως τόνισε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο NATO, Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Ο ίδιος διαμήνυσε πως «η διαδικασία επανεξοπλισμού των δυνάμεών μας στην Κριμαία βρίσκεται σε εξέλιξη».

πηγή:nsftemporiki.gr
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved