Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βασικοί κανόνες ασφάλειας και εξοικείωσης του παιδιού με το νερό για τα πρώτα μας μπανάκια στην θάλασσα-Γράφει η Μπίτζιου Κωνσταντίνα Λητώ PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | Παιδι
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 13:46   

paidΈλεγχος παραλίας.

Έλεγχος της παραλίας είναι υποχρέωσή σας όταν πηγαίνετε για μπάνιο με τα παιδιά σας. Μπορείτε να πάρετε πληροφορίες από τον ναυαγοσώστη για τυχόν ιδιαιτερότητες της περιοχής (ρεύματα, βράχια, μορφολογία βυθού).

Φαγητό στην παραλία

Τα παιδιά πρέπει να μπαίνουν στο νερό όταν έχει τελειώσει η διαδικασία της πέψης, δηλαδή 2-3 ώρες μετά το γεύμα. Για τον ίδιο λόγο, μη δίνετε στο παιδί σάντουιτς ή πολλά φρούτα (που πέπτονται δύσκολα) ενώ κάνει ακόμη μπάνιο.

Πρώτη επαφή και εξοικείωση με το νερό.

Σε περίπτωση που το παιδί έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με την θάλασσα και δεν θέλει να μπει, μην το πιέσετε. Εμφανίστε, όμως, μερικά παιχνίδια παραλίας και παροτρύνετέ το να καθίσει και να παίξει μαζί σας. Δείξτε υπομονή. Το παιδί σας μπορεί να είναι πολύ άνετο μέσα στο νερό τη μια μέρα και να φοβάται υπερβολικά την επόμενη. Μην το πιέσετε να κάνει κάτι αν δεν θέλει κι αν δεν νιώθει έτοιμο. Φροντίστε να είστε πάντα δίπλα, για ασφάλεια. Και όταν θα είναι έτοιμο μπορείτε να δοκιμάσετε μαζί να πλατσουρίσετε στο νερό.

Και μην ξεχνάτε ποτέ!!!!

Πρώτα ξεκινήστε με μαθήματα κολύμβησης

Ο καλύτερος τρόπος εξοικείωσης του παιδιού με το υγρό στοιχείο είναι τα μαθήματα κολύμβησης από εξειδικευμένους προπονητές. Με αυτόν τον τρόπο το παιδί συνηθίζει την επαφή με το νερό, αποκτά κινητικές δεξιότητες, μαθαίνει να κολυμπά με αξιόπιστο κολυμβητικό εξοπλισμό και καταλαβαίνει ότι το κολύμπι είναι διασκεδαστικό.

Προσοχή όμως!

Oι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι γονείς συχνά υπερεκτιμούν τις ικανότητες των παιδιών τους όταν αυτά πηγαίνουν κολυμβητήριο, με αποτέλεσμα να χαλαρώνουν την επιτήρησή τους! Σε καμία περίπτωση οι γονείς δεν πρέπει να εφησυχάζονται. Ακόμη και αν τα παιδιά φορούν μπρατσάκια ή σωσίβιο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τα αφήσετε χωρίς επίβλεψη στο νερό, διοτι τα φουσκωτά βοηθήματα δεν αποτελούν σωστικά μέσα. Απεναντίας, με ένα ελαφρύ ρεύμα αέρα το παιδί με τα μπρατσάκια μπορεί να παρασυρθεί μακριά μέσα στο νερό.

Εάν πάντως θέλετε το παιδί να έχει ένα βοήθημα, προτιμήστε κολυμβητικό εξοπλισμό(ζώνες επίπλευσης, σανίδες, noodles-μακαρόνια) ή τα κολυμβητικά γιλέκα.

Γράφει η Μπίτζιου Κωνσταντίνα Λητώ

(καθηγήτρια φυσικής αγωγής, προπονήτρια κολύμβησης, ναυαγοσώστρια)

  

inaoussa.gr - All Rights Reserved