Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να έχεις τα μαλλιά σου πιασμένα για πολλή ώρα PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | Women
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Σάββατο, 11 Ιανουάριος 2020 02:13   

kotsosΑγαπάμε τις κοτσίδες, τους κότσους, τα πιασμένα μαλλιά γενικότερα.

Στην έξοδο για ποτό, στη βόλτα για καφέ, στη δουλειά, σε μια επίσημη συνάντηση ή ακόμη κι όταν δεν πρόλαβες να λουστείς, μια ψηλή κοτσίδα μπορεί να σου δώσει το κάτι παραπάνω που χρειάζεσαι για να αντλήσεις ακόμη περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Ήξερες όμως ότι τα πιασμένα μαλλιά μπορούν να σου προκαλέσουν κιόλας κι αφόρητους πόνους;

Ω ναι, αποδεδειγμένα πια, αυτή η χαριτωμένη κοτσίδα μπορεί να σου προκαλέσει φοβερές ημικρανίες και σύμφωνα με τους νευρολόγους του Πανεπιστημίου Columbia, αυτό οφείλεται σε υπερευαισθησία του οργανισμού σου που κάνει τα νεύρα γύρω από το πρόσωπο καθώς κι αυτά του κρανίου σου, επιρρεπή στην ημικρανία. Τα άτομα που βιώνουν την ημικρανία εξαιτίας χτενίσματος/πιασμένων μαλλιών είναι συνήθως (αλλά όχι αποκλειστικά) κι εκείνα που έχουν ήδη μια προδιάθεση, ακόμη κι αν δεν τους έχει γίνει ακόμη επίσημη διάγνωση. Κάτι τέτοιο, βασανίζει το 12% του πληθυσμού γενικά και το 12% των γυναικών ειδικά.

Πιάνοντας, λοιπόν, τα μαλλιά σου σε κοτσίδα, τραβιούνται τα νεύρα του κρανίου, πράγμα που "ενεργοποιεί" ακόμη περισσότερο τα αισθητήρια νεύρα. Έτσι, ξεκινάει ο πονοκέφαλος, που μπορεί αργότερα να μετατραπεί σε ημικρανία - ούτε στον εχθρό μας δεν το ευχόμαστε αυτό βασικά. Ακόμη, όμως, κι αν δεν είσαι επιρρεπής στην ημικρανία, μπορεί και πάλι να νιώσεις έντονο τράβηγμα ή πόνο, μόνο και μόνο επειδή ενεργοποιήθηκαν τα συγκεκριμένα αισθητήρια νεύρα.

Η λύση σ' αυτό δεν είναι άλλη παρά να χαλαρώσεις το χτένισμα σου ή να αφήσεις εντελώς ελεύθερα τα μαλλιά σου αν νιώσεις ότι αρχίζεις και νιώθεις κάπως περίεργα το κεφάλι σου. Είπαμε, η ομορφιά απαιτεί θυσίες, αλλά όχι κι έτσι.

Δες ακόμα: women

πηγή:y-olo.gr

go 

inaoussa.gr - All Rights Reserved