Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
ΗΜΑΘΙΑ ΠΕΛΛΑ ΠΙΕΡΙΑ ΒΛΕΤΣΗΣ OE
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πώς θα αποφύγετε το φούσκωμα μετά το φαγητό PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | ΥΓΕΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2020 02:08   

fouskΤο φούσκωμα που εκδηλώνεται μετά από ένα γεύμα σπανίως αποτελεί λόγο ανησυχίας, σε κάθε περίπτωση όμως η δυσφορία που προκαλεί δεν είναι καθόλου ευχάριστη.

Στους περισσότερους ανθρώπους, το φούσκωμα είναι απλώς μια «παρενέργεια» της πέψης. Καθώς διασπώνται στη γαστρεντερική οδό οι τροφές που καταναλώνουμε, παράγονται αέρια που προκαλούν τη χαρακτηριστική διαστολή της κοιλιάς. Το πρόβλημα δε εντείνεται όταν μαζί με το φαγητό καταπίνουμε και αέρα.

Το φούσκωμα μετά το φαγητό μπορεί βέβαια να αποτελεί και σύμπτωμα παθήσεων όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή μιας τροφικής ευαισθησίας ή δυσανεξίας. Καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν εκδηλώνετε συχνά φούσκωμα μετά το φαγητό και αυτό συνοδεύεται και από άλλες ενοχλήσεις όπως πόνο στην περιοχή της κοιλιάς, ναυτία, κόπωση, ανεξήγητη απώλεια βάρους, δερματικούς ερεθισμούς ή διάρροια.

Εφόσον το φούσκωμα δεν οφείλεται σε κάποια παθολογική αιτία, είναι δυνατό να το αποφύγουμε ακολουθώντας μερικές απλές πρακτικές. Πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery μπορείτε να δείτε τις πιο αποτελεσματικές από αυτές.

Δες ακόμα: Υγεία

πηγή:onmed.gr
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved