Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Αντηλιακό στο πρόσωπο: Ποια είναι τα σημεία που ξεχνάμε (εικόνες) PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | ΥΓΕΙΑ
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Δευτέρα, 06 Αύγουστος 2018 04:00   

antilΓνωρίζετε πολύ καλά ότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο γερνά πρόωρα το δέρμα και αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο.

Το αντηλιακό είναι το κυριότερο μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας για να προστατεύσουμε το δέρμα μας από τη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία, για να δημιουργήσουμε όμως μια αποτελεσματική «ασπίδα» ενάντια στον ήλιο βασική προϋπόθεση είναι να το εφαρμόζουμε σωστά.

Ένα πείραμα που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ αποδεικνύει ότι πολύ συχνά ξεχνάμε να βάλουμε αντηλιακό σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 57 εθελοντές να εφαρμόσουν αντηλιακό στο πρόσωπό τους, χωρίς να τους δώσουν ειδικές οδηγίες για τα σημεία που πρέπει να προσέξουν. Στη συνέχεια τράβηξαν φωτογραφίες χρησιμοποιώντας ειδική φωτογραφική μηχανή ευαίσθητη στην υπεριώδη ακτινοβολία. Στις φωτογραφίες φαίνεται ποια σημεία του προσώπου είναι καλυμμένα με αντηλιακό και ποια όχι.

ant

ant

ant

ant

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι κατά μέσο όρο αφήνουμε ακάλυπτο το 10% του προσώπου όταν χρησιμοποιούμε αντηλιακό και τα σημεία που ξεχνάμε συχνότερα είναι η περιοχή μεταξύ της εσωτερικής γωνίας του ματιού και της μύτης (77%) αλλά και τα βλέφαρα (13,5%).

Δεδομένου ότι πάνω από το 90% των περιστατικών βασικοκυτταρικού καρκινώματος, ενός πολύ συνηθισμένου τύπου καρκίνου του δέρματος, αναπτύσσονται στο πρόσωπο ή στον λαιμό και το 5-10% όλων των μορφών καρκίνου του δέρματος εμφανίζονται στα βλέφαρα, η σωστή εφαρμογή αντηλιακού στο πρόσωπο αποδεικνύεται ζωτικής σημασίας, επισημαίνουν οι ερευνητές.

«Είναι ανησυχητικό που οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να εφαρμόσουν επαρκώς αντηλιακό στο πρόσωπό τους, μια περιοχή που είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στον καρκίνο του δέρματος λόγω της μεγάλης έκθεσής της στον ήλιο» αναφέρει ο Δρ Κέβιν Χάμιλ, ένας εκ των ερευνητών που πραγματοποίησαν το πείραμα.

Δες ακόμα: Υγεία

πηγή:onmed.gr

loft 

inaoussa.gr - All Rights Reserved