Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βενετία: Έρχονται πρόστιμα για τουρίστες που κάθονται στο έδαφος; PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | ΠΑΡΑΞΕΝΑ
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2018 11:22   

venetΟι τουρίστες που επισκέπτονται τη Βενετία θα απαγορεύεται να κάθονται στο έδαφος, σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί η πόλη «αφελείς» επισκέπτες. Οι αρχές θα επιβάλλουν πρόστιμο από 50 έως 500 ευρώ σε περίπτωση που τουρίστες εντοπιστούν καθισμένοι ή ξαπλωμένοι στο έδαφος.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση στη Βενετία εφαρμόζεται σε δημοφιλή μνημεία και άλλα κτίρια, όπως και στην περιοχή γύρω από την πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Η νέα πρόταση, υποβλήθηκε από τον δήμαρχο Luigi Brugnaro και ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ τον επόμενο μήνα, εάν ψηφιστεί στην επερχόμενη σύνοδο.

Η Βενετία γενικά είναι… υπέρ των απαγορεύσεων καθώς έχει επίσης επιβάλλει απαγορεύσεις για την κατανάλωση φαγητού στους δρόμους, για τους μεθυσμένους τουρίστες και για όσους κάνουν βουτιές ή βουτούν έστω τα δάχτυλά τους στα νερά των καναλιών της Βενετίας. Ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη, 5.000 αστυνομικοί κυκλοφορούν για να επέμβουν ή να τιμωρήσουν, εάν χρειαστεί, τους παραβάτες.

Και άλλες ιταλικές πόλεις, πέρα από τη Βενετία προχωρούν στην επιβολή απαγορεύσεων – όπως είδαμε νωρίτερα αυτό το μήνα η Φλωρεντία απαγόρευσε το φαγητό σε κάποιους δρόμους – όλες με στόχο τη μείωση και καλύτερη διαχείριση των τουριστών που καταφτάνουν συνεχώς.

Δες ακόμα: Παράξενα

πηγή:perierga.gr
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved