Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όχημα χωρίς οδηγό με… μάτια PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | ΠΑΡΑΞΕΝΑ
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2018 09:17   

oximΗ Jaguar Land Rover έχει δημιουργήσει αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς που διαθέτουν δυο μάτια, τα οποία χρησιμοποιούνται για να «επικοινωνούν» με τους πεζούς για το πότε είναι ασφαλές να διασχίσουν το δρόμο περνώντας μπροστά τους.

Μέχρι στιγμής το πρωτότυπο όχημα βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο στην Αγγλία και τα μάτια που βρίσκονται στο μπροστινό του μέρος του δίνουν ένα διαφορετικό και πιο φιλικό πρόσωπο.

Η Jaguar Land Rover επισημαίνει πως όπως οι οδηγοί των αυτοκινήτων έρχονται σε επαφή με τους πεζούς για να τους επιτρέψουν να διασχίσουν τον δρόμο με ασφάλεια, με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και αυτό το πρωτότυπο όχημα χωρίς οδηγό.

Τα ασυνήθιστα αυτά αυτοκίνητα είναι μέρος μιας σειράς δοκιμών που διεξάγονται από το τμήμα μεταφορών του μέλλοντος της Jaguar Land Rover, το οποίο διερευνά πώς οι άνθρωποι μπορούν να ενθαρρυνθούν να εμπιστεύονται τα αυτοκίνητα που πηγαίνουν μόνα τους.

oxi

Ωστόσο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από την American Automobile Association, οι άνθρωποι φαίνεται να μην νιώθουν ασφαλείς σαν πεζοί, όταν μοιράζονται το δρόμο με «έξυπνα οχήματα» χωρίς οδηγό.

Η Jaguar Land Rover συνεργάζεται με ψυχολόγους στο πλαίσιο αυτών των δοκιμών, καθώς προσπαθεί να καταλάβει πώς τα πρωτότυπα οχήματα μπορούν να βελτιώσουν την ανθρώπινη εμπιστοσύνη αναφορικά με νέες τεχνολογίες.

oxi

Τα πρωτότυπα οχήματα χωρίς οδηγό αναμένεται να μειώσουν τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων, επισημαίνει η βρετανική κυβέρνηση, η οποία ενώνει επιχειρήσεις, τοπικές αρχές και ακαδημαϊκά ιδρύματα για να φέρουν την αυτόνομη τεχνολογία στη χώρα.

Τα περίεργα αυτοκίνητα «κοιτάζουν» απευθείας τους πεζούς σε μια προσπάθεια να τους κάνουν να νιώσουν ασφαλείς ενώ διασχίζουν το δρόμο.

Δες ακόμα: Παράξενα

πηγή:perierga.gr
 

inaoussa.gr - All Rights Reserved