Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γιατί δεν πρέπει να ανεβάζετε φωτογραφίες με το εισιτήριο σας; PDF Εκτύπωση E-mail
Articles | ΠΑΡΑΞΕΝΑ
Συντάχθηκε απο τον/την inaoussa on Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 05:37   

eisitΚατά τη διάρκεια της επιβίβασης μας σε αεροπλάνο όλοι κρατάμε διαβατήρια και εισιτήρια ανά χείρας με μεγάλη προσοχή ώστε να ανέβουμε γρήγορα.

Την ίδια προσοχή όμως στα έγγραφά μας πρέπει να τη δίνουμε γενικώς γιατί μπορεί να πέσουν ευαίσθητες προσωπικές μας πληροφορίες σε άτομα που δε θα πρεπε.

Συγκεκριμένα, πολλοί είναι εκείνοι που μετά την επιβίβαση, πετάνε το εισιτήριό τους, ενώ άλλοι το αφήνουν στη θέση χωρίς να ξέρουν που θα καταλήξει. Το εισιτήριο έχει πληροφορίες όπως το ονοματεπώνυμό μας, η θέση μας, και ο προορισμός και έτσι μοιάζει να είναι αδιάφορο αφού δεν περιέχει καμία ευαίσθητη πληροφορία. Λάθος!

Το εισιτήριο έχει πάνω και ένα bar code το οποίο αν διαβαστεί από το κατάλληλο μηχάνημα μπορεί να φανερώσει πληροφορίες όπως η διεύθυνση κατοικίας, η ηλεκτρονική διεύθυνση, το τηλέφωνο ή ακόμα χειρότερα και στοιχεία οικονομικών συναλλαγών αν η πληρωμή έχει γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο.

Το ίδιο ισχύει και για τις φωτογραφίες που ανεβάζουμε στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης δείχνοντας στους φίλους μας πως ξεκινάμε διακοπές σε κάποιον εξωτικό προορισμό μέσω του εισιτηρίου μας. Και εκεί με τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία οι χάκερς μπορούν να διαβάσουν το bar code.

Αν ξέρατε ότι τελικά αυτή η απροσεξία θα μπορούσε να οδηγήσει διάφορους χάκερ ή κλέφτες να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά σας στοιχεία, θα αντιμετωπίζατε το εισιτήριο σας με τον ίδιο τρόπο;

Δες ακόμα: Παράξενα

πηγή:perierga.gr

loft 

inaoussa.gr - All Rights Reserved